Skönt att veta i dessa tider när alla utvecklare verkar hylla mikrotransaktioner.

De senaste veckorna har spelutvecklare världen över hyllat mikrotransaktioner och dess förmåga att generera massor av inkomst. Självaste EA har tagit det hela ett steg längre och hamnat mitt i en kontrovers angående upplåsningsbara karaktärer i Star Wars Battlefront 2.

World of Warcraft-spelare behöver i alla fall inte oroa sig för att lootlådor (som exempelvis finns i Blizzards Overwatch) hittar in i Azeroth. Några sådana planer för den nyss utannonserade expansionen Battle for Azeroth finns det inte, vilket framgår i en ny intervju (se klippet nedan). Intervjun ger oss även några andra glimtar av framtiden för Blizzards mmo-långkörare: spelare får inte möjlighet att styra eller bygga egna båtar. Det blir inte heller några gigantiska förändringar för spelets klasser (som till exempel survival hunters i Legion).

@Whyrus: Att kunna köpa till sig fördelar med riktiga pengar innan andra spelare vilket ger dig fördelar = Pay2win. 14/11 @Rydell1986: wow? Nej, det ligger på typ 140 kr endast, typ priset för en pizza och en Fanta. 14/11 Det finns loot-lådor i legion, tex som rewards när man lämnar in world quests, det kan finnas allt från guld till order resources till legendary gear i dem. Skillnaden är väl att man inte kan köpa dem för pengar eller guld,de är ändå loot-lådor med chan... 14/11 Har dom fortfarande en månadsavgift på 14000 kr att spela ? 14/11 Blev längre än beräknat, finns TL;DR: i slutet. Onödigt med personangrepp, när jag pratade om en sakfråga. Du har rätt i att pay2win är att köpa sig fördelar som andra inte kan få tillgång till, utan som är gömt bakom en pengavägg. Nu befinner sig varke... 14/11 @Whyrus: men är du dum? Pay2win är att du kan köpa dig till fördelar före dom som inte lägger ner extra pengar i spelet. Och i både Hearthstone och heroes of the storm kan du göra detta. Det gör dom till pay2win spel. Om jag måste spela 1000h för att... 14/11 Inga loot lådor? Så dom skall ta bort raid findern då? :) :) 14/11 Som sagt, kan rekommendera någon (jag själv är partisk till Trump, tycker han är hyfsat underhållande - om än en average HS-spelare) som kör lite F2P-runs. Det är möjligt att få till godkända lekar utan att betala en krona. Visst, du kan lägga en slant... 14/11 Nej, det gör ingenting alls! 14/11 Jag förstår att folk är trötta på lootlådor. Hur kan det vara rättvist när man lägger ner x antal timmar på ett spel för att grinda ihop allt så kommer det någon p12a med pappas bank kort och köper grejerna på noll tid medan du själv sliter. Men man får... 14/11
Skicka en rättelse