Det är onsdag och lill-lördag (utom i 90-talets Hedemora, där den inföll på torsdagar), och i de storväxta spelens ära är det dags att börja preppa för och ladda hem helgens spelande. För kostnadsmedvetna följer här ett par tips på gratis helgaktiveter. Tipsa gärna om du vet fler!

Rainbow Six: Siege

Ubisoft håller ännu en gratishelg, och på samtliga plattformar. Som vanligt ackompanjeras gratishelgen med rabatt på spelet (upp till 60 procent) och sparad progress om du väljer att köpa det. Nästa vecka släpps en testversion av det nya materialet Operation White Noise, med bl.a. tre nya operatörer och en ny karta. Men gratishelg var det: dessa tider gäller:

  • Xbox One: börjar kl 8 den 16/11, slutar kl 8 den 20/11.

  • PS4: börjar kl 14 den 16/11, slutar kl 14 den 20/11. Kan förladdas nu.

  • Pc: börjar kl 18 den 16/11, slutar kl 9 den 20/11. Kan förladdas nu.

Overwatch

Blizzard försöker valla in fler spelare i Overwatch-hagen med samma metod som Ubisoft, och även här på alla tre plattformarna. Precis som med Rainbow Six: Siege behåller du dina framsteg om du köper fullversionen. Tider:

  • Start kl 20 den 17/11, slut kl 8:59 den 21/11.

Playstation Plus

Sony låter alla spela multiplayer konstnadsfritt på PS4 i helgen, när man gör prenumeratinostjänsten Playstation Plus gratis tillgänglig. Playstation-bloggen säger att det bara är att tuta och köra – inga signup-krav – och du kan också dra nytta av de gratis- och rabatterbjudanden tjänsten innebär. (Och ja, pc-spelare, vi vet att ni kan lira online gratis, behöver inte påtalas igen.)

  • Start kl 11 den 15/11 (typ nu), slut kl 11 den 20/11.

Starcraft 2

Inte en helgdeal, men ändå: Blizzard har släppt gratisversionen av Starcraft 2. Bara att vrida startnyckeln för Battle.net och plocka hem.