Biomutant var en frisk fläkt när det avslöjades under årets Gamescom; ett spel i en öppen, lummig värld med en kaxig tvättbjörn-ish i huvudrollen. Alla som älskar Rocket Raccoon (vilket väl är alla?) spetsade öronen lite extra. Det ska släppas under 2018 till pc, Playstation 4 och Xbox One.

Detta är debuttiteln för svenska Experiment 101:s, som består av en rad avhoppare från Avalanche, och som utgivare står THQ Nordic. I ett färskt pressmeddelande avslöjar nu de senare att de köpt Experiment 101 och då förstås också lagt vantarna på Biomutant-namnet.

HQ Nordic is announcing today that it has acquired 100% of the shares from Experiment 101 AB, as well as the intellectual property of Biomutant the open-world, post-apocalyptic Kung-Fu fable RPG, which is now part of the THQ Nordic portfolio.

Låter som potentiellt en ny seriesatsning. THQ Nordic har blivit något av min nya bästa vän. Utgivaren har tagit tillbaka pärlor som de Blob och Sphinx, och kommer under 2018 se till att Darksiders lever vidare i och med tredje delen. Och så Biomutant på det. Gott så, THQ Nordic.