Siffrorna från USA talar sitt tydliga språk: Nintendo har orkankraftig medvind.

I september sålde Switch och nostalgikonsolen SNES Classic mer än både Playstation 4 och Xbox One i USA. I oktober sker exakt samma scenario. Businesswire understryker succén: räknar man in 3DS och 2DS i siffrorna står Nintendo för två tredjedelar av hårdvaruförsäljningen i USA – för andra månaden i rad. Det bäst säljande är föga förvånande tokhyllade Super Mario Odyssey.

Exakta siffror redogörs ej och vi ska komma ihåg att Switch släpptes i år medan Playstation 4 och Xbox One funnits ute i fyra år. Samtidigt är det förstås inga dåliga nyheter för Nintendo och detta var första månaden sedan 2011 som antalet sålda konsoler nådde över en miljon exemplar i USA.

Sedan lanseringen i mars har Switch varit bästsäljande under fem av sina månader i staterna. Oktober var tredje månaden i rad och kort sagt kan vi slå fast: Det går bra nu, Nintendo.

Haha, riktiga i-landsproblem ju. :) Har för tillfället två stycken GTX 760, men är sugen på ett 1070TI så man får skruva upp inställningarna i Battlegrounds, i övrigt klarar mina gamla trotjänare det mesta på medium/hög grafik... Börjar nog luta mer åt... 19/11 @Pjotor: tänk bara på att switch kräver spel oxå. Drar snabbt iväg där, fast jag måste erkänna att jag är svårt kåt på lite zelda jag med! 19/11 @Pjotor: Trevligt! Du står inför livsavgörande val, det hör jag det :) Switchen är väldigt mysig, men det beror kanske lite på vad du har för grafikkort idag :) 18/11 @caelestis: PC-snubbe här med, sitter som bäst och väger mellan ett nytt grafikkort eller en Switch till julklapp åt mig själv. :) 18/11 Som "PC-gamer" tycker jag att Switch är ett utmärkt komplement. Nintendo kommer få de exklusiva jag vill spela just nu, de flest andra kommer till PC. Mellan jobb, sova, serier, äta, PC och allt annat som tar tid så lär Mario, Zelda och Xenoblade 2 räck... 18/11 Håller med. Zelda är inte ens Switch-exklusivt. Mario är väl egentligen första riktiga exklusiva titeln. Jag har dock köpt en Switch då jag inte hade Wii U, och ville spela Zelda. 18/11 Vilka då? Zelda och Mario är typ de enda två spelen som varit värt en Switch än så länge om du frågar mig och jag tycker båda är inte på något sätt de bästa spelen i serierna. 18/11 Vågar sticka ut hakan och säga att bara på den korta tid Switch funnit ute har den bra mycket bättre exklusive spel än dom andra konsolerna, dock är PS4 riktigt bra, och har några på senaste år, bra exklusiva spel. Har själv båda konsolerna. 18/11 Jag håller med om PS4. Men Switch har även den bra spel så jag har således köpt både och. 18/11 Kanske dags att släppa en ny riktig Snes men med alla spelen i hd remake? :D 18/11
Skicka en rättelse