En näsknäpp som lär kännas.

Protesterna mot Star Wars: Battlefront 2 och dess skapare EA och Dice har fått massiv uppmärksamhet, och givetvis har också övriga spelbranschen snappat upp kritikerstormen. Som en av vår tids högst aktade utvecklare kan The Witcher 3-utvecklarna CD Projekt kosta på sig att vara lite uppkäftiga mot sina kollegor/konkurrenter.

När en Twitter-användare nyligen ställde sig frågande till ett CD Projekt-uttalande där studion antydde att Cypberpunk 2077 skulle få ett annat upplägg för att göra det mer "kommersiellt signifikant" svarade polackerna lugnande att det kommer innehålla allt det spelarna förväntar sig – fet singleplayer-kampanj, öppen värld, story – utan gömda lockelser för deras plånböcker. Och man avslutade med en näsknäpp på EA/Dice: "Vi låter andra sköta girigheten."

Battlefront 2 har fått massiv kritik för att vara ett fullprisspel uppbyggt kring lootlådor och ha inslag som annars återfinns i free-to-play- och mobilspel. Till exempel den här cooldown-grejen. Men förra veckan kröp EA och Dice till korset och stoppade (temporärt) spelets mikrotransaktioner helt.

@zumo: Får faktiskt lite Gordon Gekko vibbar av Patrick Söderlund. Det jag sett mannen uttala sig om, skriva, tycka och tänka och den enorma försämring av DICE som skett efter först de blev uppköpta av EA och sedermera efter att herr Söderlund blev chef... 23/11 Chwała wielkiej polsce. 22/11 Man måste inte öppna plånboken för att få kort till sina gubbar i BF2 så som det ser ut just nu. Det nuvarande fyllnads systemet är lite som alla andra system som battlefield har haft om man bortser från att allt kommer från loot lådor, du får poäng och... 21/11 Ok, du har rätt, wiki har fel, jag ber om ursäkt. 21/11 Mjao, men som Soulless säger så är det inte riktigt samma sak. HearthStone är gratis och bekostas på vad folk väljer att betala för det. Alla kort får att fä, även ifall det tar tid. Skulle du dessutom spendera tonvis av pengar på det så har du inga gar... 21/11 Fast samlarkortspel handlar om att expandera sin samling genom att köpa boosters med slumpmässigt innehåll. Hela konceptet med lootlåder är i princip taget direkt från samlarkortspel. För övrigt är Gwent väldigt generöst med att ge "kegs" och ingame val... 21/11 @Ender: CDPR har ett kortspel i public beta som heter Gwent: The Witcher Card Game, där kan man köpa kort för riktiga pengar. Korten som man köper för pengar kommer i ''kegs'' LÅDOR.. Även om Gwent skulle vara gratis när det är färdigt så har de faktisk... 21/11 Jag förstår konceptet, och respekterar att de är uppfinningsrika i sina letande av metoder att fylla bortfallet av inkomst, de förlorar via bland annat, piratkopiering, prisutveckling och sidor som Kinguin elr G2A. Men fy fan vad girig de är på EA. Söde... 21/11 @Makkapakka: EA sports är en avdelning av ea games som står för utvecklingen av Fifa, nhl etc. De är både utvecklare och utgivare. Precis som wiki länken beskrev tidigare. Men de är ju i första hand en utgivare, jämfört med cdpr som i första hand är utv... 20/11 @Ender: EA utvecklar inga spel. De äger spelstudios som gör det, men EA själva utvecklar inget. De är en distributör. 20/11
Skicka en rättelse