Protesterna mot Star Wars: Battlefront 2 och dess skapare EA och Dice har fått massiv uppmärksamhet, och givetvis har också övriga spelbranschen snappat upp kritikerstormen. Som en av vår tids högst aktade utvecklare kan The Witcher 3-utvecklarna CD Projekt kosta på sig att vara lite uppkäftiga mot sina kollegor/konkurrenter.

När en Twitter-användare nyligen ställde sig frågande till ett CD Projekt-uttalande där studion antydde att Cypberpunk 2077 skulle få ett annat upplägg för att göra det mer "kommersiellt signifikant" svarade polackerna lugnande att det kommer innehålla allt det spelarna förväntar sig – fet singleplayer-kampanj, öppen värld, story – utan gömda lockelser för deras plånböcker. Och man avslutade med en näsknäpp på EA/Dice: "Vi låter andra sköta girigheten."

Battlefront 2 har fått massiv kritik för att vara ett fullprisspel uppbyggt kring lootlådor och ha inslag som annars återfinns i free-to-play- och mobilspel. Till exempel den här cooldown-grejen. Men förra veckan kröp EA och Dice till korset och stoppade (temporärt) spelets mikrotransaktioner helt.