Fysiska försäljningen långt under handlarnas prognos.

Star Wars: Battlefront 2 gjorde en långt sämre försäljningsmässig start än både föregångaren och Battlefield 1. Beskedet gäller försäljningen av fysiska spel i Storbritannien, och nergången är markant: Battlefront 2 sålde mer än 50 procent sämre än BF1 och hela 61 procent sämre än 2015 års Star Wars: Battlefront. Det skriver Gamesindustry.biz.

Minskningen förklaras sannolikt inte bara av kontroversen kring Battlefront 2. Fysisk spelförsäljning tappar stadigt mot den digitala också i Storbritannien, men så sent som förra månaden sa brittiska återförsäljare att de räknade med att sälja fler Battlefront 2-skivor än vad man gjorde med Battlefield 1 förra året. Vilket som synes inte blev fallet.

Så nu återstår att se om det blir några konsekvenser av kontroversen, exempelvis att EA tappar licensen att göra Star Wars-spel. Om så sker kommer du garanterat kunna läsa om det här på FZ.

Tack till Fulci för detta #nyhetstips!
Digital copies is where it's at! Och själv sitter jag och mina vänner och spelar Battlefront 2 som bara den. Riktigt kul tycker vi, och ingen har stört sig på obalans. :) 21/11 @Tomas Helenius: Jag tror inte han (assuming gender here!!!!) var så seriös med detta. Ta en kopp kaffe och slappna av lite :) Sedan är knappast alla som skrivit #metoo på facebook offer heller. Just saying 21/11 Nej. Gamers är människor med fri vilja, inga marionettdockor som storbolag styr som de vill. Det finns massor av information om vad det här spelet innehåller, som folk kan basera sina beslut på innan eventuellt köp. Vi är inga offer. Det är däremot de... 21/11 @xverminator: Just nu har man tillfälligt slagit av möjligheten att köpa saker i spelet tills dess att man gjort en del ändringar. Men det är just det, tillfälligt. Tror inte att försäljningen går upp förens man visar upp en lösning som folk kommer godt... 21/11 Hur ser spelet ut nu om man skulle köpa det idag, är alla mikrotransaktioner borta? Det enda sättet att rädda upp spelet är att totalt ta bort mikrotransaktionerna, samt sänka priset samt ge ut alla DLC gratis! Så kanske folk vågar köpa det! Vem har stö... 20/11 Det ända sättet att få företag att ändra sig är att rösta med plånboken. 20/11 @cb99: BF1 har ju dock flera av de grejerna, inte som old days men knappast lika illa som battlefront:arna . 20/11 Tråkigt för DICE, för något säger mig att EA ville genomföra detta med loot boxes mer än DICE. Men det vet man ju inte. Vad man däremot vet är att väldigt många EA-spel har infört liknande spel. Need For Speed har det numera, och sportspelen har det sed... 20/11 DICE har gjort ett oerhört snyggt spel med en intressant, om än lite kort, kampanj och mycket filmkänsla. Alla är kanske inte helt nöjda med Battlefront II men det har tillräckligt med kvaliteter för att kunna klassas som ett schysst spel, trots eventue... 20/11 Underbara nyheter. Keep it up! 20/11
Skicka en rättelse