Spelarna överreagerar på mikrotransaktionerna i Star Wars: Battlefront 2. Och spel är så billig underhållning att utgivarna snarast borde ta mer betalt för spelen.

Det menar Evan Wingren, finansanalytiker hos Keybanc, som granskat den senaste tidens storm kring EA:s och Dices nyligen lanserade Star Wars-spel. Wingren gör en uppskattning av hur mycket spel kostar per timme med andra underhållningsformer, skriver CNBC. Han kommer fram till att spel är jämförelsevis billigt och att de kanske borde kosta mer.

Han räknar med att spelet kostar 60 dollar i inköp och mikrotransaktionerna 20 dollar i månaden. Spelar man 2,5 timme per dag i ett år landar priset på ungefär 40 cent per timme, uppskattningvis 3,40 kr/timme. Jämförelsevis kostar betal-tv 60-65 cent/timme, hyrfilm 80 cent/timme och bio över 3 dollar/timme.

– Om du tar ett steg tillbaka och ser på siffrorna så är en timmes spelande en av de billigaste underhållningsformerna, säger Wigren. Kvantitativ analys visar att spelutgivare faktiskt tar förhållande lite betalt av spelarna, och att de förmodligen borde höja priserna.

Ett nytt storspel kostar i dag i runda slängar 600 kronor. Rent generellt, vad tycker du om den prislappen?