Fares jämförde PS4 med en fem år gammal pc, något han menar är ryckt ur kontext.

Det stormade rejält bland kommentarsfälten på internet efter en intervju med Josef Fares, 2018-aktuell med E3-älsklingen A Way Out. Intervjun gjordes av Engadget och i den säger Fares:

You want the honest truth? This machine is not so strong as you think. This is like a five-year-old PC. If consoles were as powerful as pc:s are today, you would see all different games. Most of the work developers put out there is to make them work on consoles.

"This machine" är i det här fallet Playstation 4. Nästan ett halvår senare uttalar sig Fares om citatet för Gamingbolt. "Det är inte ens värt att kommentera", säger han. Sedan gör han just det:

It was so taken out of context. And I don't even want to comment on that. It's so ... I mean, the people who wrote that, it's so silly, it's not even worth commenting on. And if I meet this journalist, I would ask them, 'like what were you trying to do here?'

Fares poängterar att han drivs av passion och inte bryr sig om hårdvara. Han tycker konsolkrig är "bullshit" och att citatet var "extremt, extremt" ryckt ur sitt sammanhang. Fares säger att han äger varenda konsol men att han struntar i om dessa är bra eller ej – det är spelen som spelar roll.

But people seem to like this console war, and so some journalist wanted to have some clicks on his page, I don't know.

Skicka en rättelse
Jag uppgraderade inte oftare för 20 år sen än vad jag gör idag. Förstår inte vad du pratar om? Tror du inte vi byggde datorer med väl valda delar förr? So what om några miljoner har fetaste speldatorn? Det är inte som att de köper ett spel flera gånger,... 23/11 @monsterbenke: bra svar där.... Jag är mållös. 22/11 Det är ingen slump att många av de mest spelade PC-spelen är ganska fula (även jämfört med konsol-spel). Det finns ingen ekonomi i att satsa på den del som har den senaste hårdvaran. 22/11 @hunden Bra grafik ger massor PR. Är ju bara att se hur många gånger crysis nämns än idag. Hade det varit grafisk som ex bf2 hade ingen brytt sig om det spelet. Sen att folk inte kan spela spelet på max gör ju inte särskilt mycket de upptäcker spelaren... 22/11 Synd att du inte får vara ärlig, Josef! Det är ju närmare sanning än lögn. Personligen tycker jag nog att det är bra att konsoller håller tillbaks utvecklingen lite. Det tycker jag mest för att jag är en cynisk realist som fruktar vilka kostnaderna skul... 22/11 funkar inte så längre. man köper en rejäl dator, den duger sedan i ett gäng år. förr i tiden fick man uppgradera mer konstant än idag då tom skitgrejerna är ganska bra. begränsat många har det värsta ja, men det är inte FÅ, det är fortfarande många mång... 22/11 well, dessa kunder lägger betydligt mer stålar, så man kan anta att dom bringar mer inkomst. 22/11 om du behöver ha exempel så är det redan färdigt för den delen. det är allmänkunskap för resten. du får googla själv, jag behöver inte göra det åt dig för att ha rätt vet du. fakta slutar inte vara sann bara för att enstaka personer inte känner till den... 22/11 Brukar alltid svara: vilken dator gör man spelet till och hur många har den? Det ger så mycket mer tid att göra spel när man slipper lägga tid på att få det att fungera på alla möjliga datorer, det är därför spelutvecklare gärna väljer att fokusera på... 22/11 @KoP: Som sagt, "demo", inte ett fullt spel. Ett demo som visar hur ett spel på PC kan se ut och utspela sig enbart, för att visa vart teknologin ligger. 22/11