Har ni testat Playlink? Det "smyg"-utannonserades under E3 till Playstation 4 och jag hade ärligt talat dålig koll fram till i fredags då jag och några goda vänner spelade That's You. Oväntat skoj. Kort sagt går det ut på att ens smartphone blir både kontroll och en andra skärm för spelaren.

Playlink kan användas till att spela Planet of the Apes: Last Frontier, och Sony hoppas med smartphone-appen få mindre vana gamers att våga ge gaming en chans.

Last Frontier släpps idag till Playstation 4 och senare till pc och Xbox One. Det rör sig inte om ett konventionellt spel utan är en två–tre timmar kort resa utan pussel, utforskande och direkt kontroll över karaktärer. Istället är det helt baserat på spelarval och är med andra ord ett spel i samma anda som Telltales katalog och kan kanske därför lämpa sig till att styras med Playlink.

Ett annat Playlink-aktuellt spel är Hidden Agenda från Until Dawn-utvecklaren Supermassive Games som även det är filmisk och där du och upp till fem andra påverkar en thriller.