Upp till kamp!

Battlegrounds succé vet inga nationsgränser. 22 miljoner spel ska ha sålts världen över, varav en betydande del (40 procent, ca 8,8 miljoner) i Kina. Och det trots att myndigheterna i enpartistaten inte godkänt spelet.

Men nu ska teknikföretaget Tencent ha fått tillstånd att släppa och sköta en specialvariant av Battlegrounds, skriver Kotaku. Enligt landets mediegranskningsorgan "State Administration of Press, Publication, Radio, Film & Television" kan spelet i sitt sitt grundutförande förbjudas eftersom det "avviker från de socialistiska kärnvärdena, traditionell kinesisk kultur och moralnormer".

Tencent kommer modifiera spelet så att det ligger i fas med vad landets kommunistiska styre anser vara okej. Man lovar också se till att det erbjuder "hälsosam, positiv kulturell och värdegrundande vägledning, speciellt för minderåriga användare".

Tur det. Varför skulle man annars spela?

Fokus skiftas ju sällan till ideologin kommunism eller den utopi som den strävar efter, utan snarare till de som genom historien och i nutid använt sig av kommunismen till att förtrycka, förfölja, fängsla, svälta, tortera och mörda miljontals människor... 24/11 Det är en klassiker på nätforum/inlägg att så fort det tas upp något om Nazism så ska det banne mig försöka skifta fokus till kommunismen (som ren ideologi inte är farlig alls). Vad jag vet så har det aldrig funnits ett land som har kommunism. 24/11 FOO CHINA!!!! 23/11 Ja eller Turkiet, Egypten, you name it. Det finns många rötägg bland svenskens olika favoritresemål :( 23/11 Nja, du ska nog kolla vad Whataboutism handlar om. Jag ursäktar inte nazismen på något sätt. 23/11 Tror det handlar om att spelet utspelar sig antingen i ett dåtida eller nutida Sovjetunionen och att det på något sätt avspeglas i negativ bemärkelse. 23/11 What about alla svenskar som drar till diktaturen Thailand. 23/11 Anledningen till att nazism får skit har också att göra med själva ideologin, inte nödvändigtvis hur många den dödat. Nationalsocialism är byggt på etnisk nationalism där man vill bygga ett socialistiskt samhälle för den egna rasen. Det rimmar ju inte... 23/11 @Dunder: Eller så kanske bara partitoppen ska få de bästa grejerna i de random lådor som finns? 23/11 Var det inte att det inte fick vara en ensam vinnare kvar i slutändan? Något som man enkelt löser genom att bara tvinga in alla i 25 stycken lag (antar att det är 100 spelare totalt?) 23/11
Skicka en rättelse