Efter tre Forza Horizon-titlar, där den senaste delen var helt enastående, kalibrerar brittiska Playground Games om siktet helt. I februari avslöjade man att man ska göra någon sort open world-spel (inte bilspel), och att man tänkte expandera inför det. Vilket man nu gjort, och i och med det öppnat en ny studio. Samtidigt klargör man att spelet i fråga blir ett open world-rollspel.

Och det är inga duvungar man rekryterat. Man har plockat in folk som tidigare jobbat med titlar som GTA V, Metal Gear Solid, Hellblade och Battlefront 2, skriver Gamesindustry.biz.

Från Rockstar North och Ninja Theory har man plockat in Will Kennedy och Juan Fernandez di Simon, som jobbat med GTA V och Hellblade: Senua’s Sacrifice. Från EA Dice kommer Star Wars: Battlefront 2-producenten Sean Eyesone, som tidigare gjorde Metal Gear Solid V och Ground Zeroes för Kojima Productions.

Vi har inga konkreta detaljer om det nya spelet, ej heller vilka plattformar det görs till. Men eftersom Forza-spelen bara släpps till Xbox och pc faller första gissningen på de plattformarna.