Kommissionen för hasardspel uttalar sig.

Lootlådor är inte att betrakta som gambling. Detta menar Tim Miller, verkställande direktör för Storbritanniens kommission för hasardspel (UK Gambling Commission). I ett blogginlägg på organisationens hemsida skriver Tim att det är svårt för kommissionen att vidta legala åtgärder när det handlar om spel vars föremål inte går att lösa ut i form av pengar eller som på något annat sätt inte kan flyttas från spelet.

A key factor in deciding if that line has been crossed is whether in-game items acquired 'via a game of chance' can be considered money or money’s worth. In practical terms this means that where in-game items obtained via loot boxes are confined for use within the game and cannot be cashed out it is unlikely to be caught as a licensable gambling activity. In those cases our legal powers would not allow us to step in.

Men trots att lootlådor inte faller inom ramen för vad som kan betraktas som gambling i Storbritannien är Tim samtidigt noga med att påpeka att det finns anledning att oroa sig över utvecklingen; framför allt att linjen mellan gaming och gambling blir allt suddigare.

"Saken är" att de helt saknar värde fram tills en annan spelare säger annorlunda. Värdet är helt bundet till tillgång/efterfrågan och har ingenting att göra med Valve, därav de mängder av skins som förblir osålda på marknadspris €0.03 och de mängder av... 27/11 Vad det med saken att göra?, vem som setter ett värde på ett skin är irrelevant i frågan, saken är att de har ett värde och det går alldeles utmärkt att byta till sig pengar för dessa. 27/11 Fungerar inte så, Valve sätter inget värde på de skins du kan låsa upp i t.ex. CS:GO utan det görs av efterfrågan från andra spelare. 26/11 Är det någon som minns Tapfish på smartphones? Där skulle du tydligen betala riktiga pengar för att återuppliva den döda fisken vilket fick många barn att ge sina föräldrar saftiga mobilräkningar. Det var ett freemium-spel, där du betalar pengar för att... 26/11 Sry men bara för att det finns värre saker gör inte att lootlådor blir rätt eller okay. Sen att anledningen till att CS blivit populärt pågrund av lootboxes är ju bara patetiskt, säger inte att du har fel bara att det e ganska ynkligt för det är sant.... 25/11 Om vi ska göra något mot gambling så borde vi inte bara fokusera på spel, kolla bara här i Sverige och andra nordiska länder hur sjukt mycket reklam det är överallt kring alla kasino sidor. Tänk dig hur många ungar ser det på TV eller på nätet. Jag tyck... 25/11 Jag är en samlare av spel och ser inte hur Overwatch eller BF2 lootlådor skulle kunna klassas som gambling och jag vet exakt hur systemen fungerar i sitt befintliga skick. - I overwatch får du bara kosmetiska ''onödiga'' saker låsta till ditt account,... 25/11 Deras myndighetschef skriver att föräldrar tveklöst förväntar sig att branschen (i de olika leden, de som skapar, säljer och reglerar) själva löser problemet. Eller ja, de som reglerar produkterna är kanske inte branschen själva utan andra myndigheter.... 25/11 så länge det inte är p2w och att dom har gjort något speciellt med spelet för att få dig att titta lite extra åt lootlåde hållet för skippa grind etc, då tycker jag det är OK, men jag absolut hatar när man känner att dom har gjort något med spelet för... 25/11 Då kanske de borde ta och kolla på vavlve och T.ex. CSGO/Dota/TF2 då, där det går att byta ut detta till pengar. Sedan så got som alla spel som tillåter byte mellan händer kan man byta digitala saker till pengar, oavsett om det är tillåtet i spelet elle... 25/11
Skicka en rättelse