I en intervju tillsammans med Eurogamer talar producent Naoki Yoshida om hur Final Fantasy XVI gick från att vara ett misslyckande till att ha förändrat serien till det bättre. Nyckeln till framgång visade sig vara bra innehåll i form av starka expansioner tillsammans med bra kommunikation med den trogna spelarbasen.

När frågan om en eventuell version av spelet till Nintendo Switch kom till bordet lämnade Naoki Yoshida alla dörrar öppna, även för en Xbox-version. Ett krav för att detta skulle bli möjligt är att alla format ska kunna spela tillsammans med varandra.

We have no intention to divide the servers per platform - we're working with one big community. I'm interested in other platforms, of course - I hope those first parties change their policies or mindsets

Eftersom Sony varit en uttalad bromskloss när det kommer till crossplay tillsammans med andra format än pc så ser det tyvärr mörkt ut just nu, men Naoki Yoshida påpekar samtidigt att de aktivt diskuterar saken och att plattformsägarna börjar se mer positivt på frågan. Vi kan bara hålla tummarna och hoppas att Sony ser ljuset.