Själv minns jag batteriknepet från NES-tiden.

Sedan Dice valde att pausa mikrotransaktionerna från Star Wars Battlefront 2 har ekonomin i spelet enbart kretsat kring de krediter som man tjänar in genom att spela kampanjen och matcher online. Men eftersom det fortfarande tar lång tid att tjäna ihop de krediter som behövs för att låsa upp önskat innehåll så har spelare hittat ett sätt att tjäna ihop valutan med minsta möjliga ansträngning.

För tillfället får spelare ett minimalt antal krediter genom att enbart delta i en match och därför har vissa spelare börjat surra fast gummiband längs kontrollens spakar. På det sättet kan deras karaktärer fortfarande räknas som aktiva och därför inte heller kickas från matcher.

Att få en kreditfarmare på sitt lag lär inte göra någon spelare särskilt glad, men samtidigt känns det inte särskilt förvånande att det sker. Fler förändringar till kreditsystemet lär vara på väg, men fram till dess lär denna metod förbli välanvänd.

@manslut @makkapakka ni kan väl ta resten av er givande diskussion i PM vid intresse. 30/11 @Manslut: Mmmhmmm. 30/11 Det är en principsak. 29/11 @Manslut: Äh, det är ju verkligen inte mycket pengar. Du kommer inte ens märka det. 29/11 @Makkapakka: Köper hellre nåt åt mig själv för pengarna, vare sig det är 1kr, 600kr eller 10 000kr. Ger inte bort pengar till främlingar. 29/11 @Manslut: Säg det till ensamstående föräldrar tex. Samt, du kan swisha 600:- till mig, det är inte mycket pengar. Du kommer inte ens märka det. 29/11 Sött att du tror att du krossat mina argument när jag inte ens gett dig några. Det är fler som tjänar som jag, och mer därtill, än antalet långtidsarbetslösa (är man inte långtidsarbetslös har man 60-80% av sin tidigare lön, vilket är långt mycket mer... 28/11 @Manslut: Du får 6 månader netflix med gratismånaden och en kebabrulle på det. Det är 4 382 timmar du kan titta om du har det på dygnet runt. Eller 2 månaders bredbands uppkoppling, där man kan roa sig med alla världens hemsidor. Eller 12 pocket böcker.... 28/11 @Loltron: Jag lägger knappt tio tusen i månaden på min bil, ett par spel och lite mikrotransactions på det märks inte direkt. Det man får titta på är ju vad man får för pengarna. För 600kr får man inte mycket av någon annan form av underhållning än spel 28/11 @Manslut: Det är 2,5 % av min månadslön, det anser jag är relativt mycket pengar. Är man arbetslös så landar det nästan runt 18 % av inkomsten. Vad som är mycket pengar är således relativt till vad man tjänar. Är ju lite som trump, "i just took a small... 28/11
Skicka en rättelse