"Använder ett 14-årigt barn som syndabock", säger mamman. "Inte okej, oavsett ålder", kontrar Epic.

När Epic kom på två personer som använde multiplayer-fusk i Fortnite stängde man inte bara av dem, man valde att dra dem inför rätta. Det visade sig att en av de utpekade personerna är blott 14 år gammal, och nu har pojkens mamma skrivit ett brev till domstolen där hon ifrågasätter Epics agerande på flera juridiska punkter, rapporterar Kotaku.

Hon menar bland annat att Epic "använder ett 14-årigt barn som syndabock" när de jagar enskilda spelare snarare än de som tillverkar eller tillhandahåller multiplayer-fusken. Hon menar också att Epic bygger stämningen på förlorade intäkter, och att det är fel för ett free-to-play-spel (spelet blir free-to play vid release nästa år, men kostar nu under utvecklingen. Minus Battle Royale-läget som är gratis). Vidare säger hon att sonens brott bara består i att ha använt fusket, men att han inte har någon del i hur det skapats, vilket Epic hävdar.

Pojken ska ha betalat för att få tilgång till en aimbot som han sedan använt i spelet. Epic säger till Kotaku att man inte accepterar fusk eller överträdelser av upphovsrätten överhuvudtaget, oavsett förövarens ålder.

Epic is not okay with ongoing cheating or copyright infringement from anyone at any age. As stated previously, we take cheating seriously, and we’ll pursue all available options to make sure our games are fun, fair, and competitive for players.

Intressant nog kritiserades Epic av Battlegrounds-skaparna när Fortnite fick ett gratis Battle Royale-spelläge tidigare i höstas. Vilket i sin tur också är intressant, eftersom Battlegrounds inte heller uppfann Battle Royale-läget.

Unga gör sånt, det har dom gjort i alla tider, det går över... 15/10 Folk svälter och du väljer att köpa mat.. 29/11 Uppfattat! 28/11 Jag menar att det kan vara så att företaget inte har koll på hur gamla användarna är, utan ser enbart fusket. Sen så har ju olika länder olika ålder för när man kan dömas för saker och ting, det är ju upp till rättssystemet i det landet att stifta lagar... 28/11 Om ni gjorde sånt så var knappast någon av er väluppfostrade, tyvärr. Vad fan är din definition av bra uppfostran egentligen? Du säger att det beror på omgivningen, självklart, men en viktig del av uppfostran är att veta vad fan ens barn håller på med,... 28/11 Han blir inte stämd för att ha fuskat utan det handlar om DMCA på youtube. Clickbate / fake news artikel. “This particular lawsuit arose as a result of the defendant filing a DMCA counterclaim to a takedown notice on a YouTube video that exposed and pro... 28/11 Det räcker tyvärr inte i ett f2p-spel. Fem minuter senare, med nytt konto, är han inne igen och förstör upplevelsen för flertalet spelare. Epic måste sätta ner foten rejält, annars får det ingen effekt. Avskräcka med exempel. Mjae. Fortnite är ett spel... 28/11 @Shazam: Barn gör visst skit oavsett hur bra uppfostrade de är. Det betyder inte att alla barn gör skit, det beror på omgivningen de växer upp i. Jag växte upp i ett medelklassområde där de flesta hade en bra uppfostran och när vi var 14 år stal vi öl... 28/11 Underbart! Jag hatar fuskare!! 28/11 Känns som Epic kommer få det episkt svårt att fälla 14 åringen. Samt att det är i längden meningslöst.... fusk kommer och skall alltid finnas, det är verkligheten. Fusk skapare tjänar miljoner årligen på att skapa nya hacks. Kolla Ryssarna och OS mäster... 28/11
Skicka en rättelse