Dubbla kopieringsskydd verkar göra susen.

Assassin's Creed: Origins fyller en månad i dag, och anmärkningsvärt nog har spelets kopieringsskydd ännu inte knäckts, skriver DSO Gaming.

Därmed har spelföretagen tagit tillbaka initiativet från piraterna, som det senaste året allt oftare och allt snabbare tagit sig runt det tidigare så svårforcerade kopieringsskyddet Denuvo.

Origins använder två skydd: en ny version av Denuvo samt VMProtect. Uppenbarligen en potent kombination. Kort efter releasen hävdade en hacker att kopieringsskyddet har stor negativ inverkan på spelets prestanda, närmare bestämt på processorbelastningen. Men Ubisoft förnekade i en kommentar att skydden har någon väsentlig inverkan på prestandan.

Assassin's Creed: Origins är bara ett av höstens spel som pirater misslyckats med att cracka. Andra som klarat sig är Star Wars: Battlefront 2, Need for Speed: Payback, Injustice 2, Football manager 2018 och Sonic Forces.

@anon_98854: Bra poänger. Kan egentligen inte säga något specifikt imot någon av dom, men tycker väl deras synd borde leda till ingen försäljning och inte piratande. Gällande om drm är negativt eller positivt för företagen håller jag också med. Jag är... 29/11 Hoppas de knäcker skyddet och att då ubi tar bort skiten. Det bara måste ta en jäkla kraft att ha det snurrande i bakgrunden som man då kan använda till att få bättre flyt i spelet istället. 29/11 redan nu är vi nya generationen som säger "det var bättre förr" :) Men, innan man säger det så bör man komma ihåg hur grymma datorer och internet vi har idag istället! Alla kollar väl porr på internet, men hur ofta hör man någon klaga över all reklam å... 29/11 Drink up me hearties, yo ho! Yo ho, yo ho, a pirate's life for me! 29/11 Ungefär lika korkat som "Det enda AAA spelen som släpps är ju förstörda av girighet och därav ospelbara." 28/11 Men däremot läser du artiklar, deltar i omröstningar, och skriver edgy kommentarer om spelserier du aldrig använder? :) Tänk om alla i samhället var så engagerade i saker de inte intresserar sig för! 28/11 Finns det mikrotransaktioner i spelet? :) Jag märkte bara DLC och lite annat mao har jag inte tittat så noga. Bevis på att dessa mikrotransaktioner inte är "forcerade" som i vissa andra spel. 28/11 Jag ser faktiskt fram emot Assassins Creed dlc:s då det var ett så jäkla bra spel. 28/11 Det är bara en överdrift om det är värre än sanningen. Sanningen är för mig att de flesta AAA spel från den senaste tiden är förstörda av girighet, vare sig det är grinda tills du spyr eller ger vika för våra lootlådor. Det eller fördumning för att 10år... 28/11 det som är värt pengarna lägger man också pengar på. resten kan gott piratas 27/11
Skicka en rättelse