Destiny 2 fick en del skäll i helgen. En Reddit-användare tog fram uppgifter som visade att spelet i hemlighet ändrar tempot för hur snabbt man tjänar XP. I vissa delar sänktes tempot för XP-insamling med upp till 95 procent.

I lördags valde Bungie därför att ta bort den här XP-variationen och istället låta XP:n flöda in i fast tempo. Man förklarade att följderna av ändringen analyseras och eventuellt väntar fler ändringar, som då kommer kommuniceras till spelarna.

Vad man inte berättade var att man samtidigt dubblade nivån för hur mycket XP som krävs för att levla upp; från 80 000 till 160 000. Men en annan företagsam Reddit-medlem har testat sig fram till att det efter det slopade XP-skalningen ändå bara gick ungefär 6 procent snabbare att tjäna XP. Och Bungie har nu gått ut och bekräftat höjningen.

XP-insamlingstempot i sig är kanske inte så mycket att bråka om, men i Bungies tweet hänger klasar av irriterade kommentarer. Bland annat kritiseras de för att två gånger på kort tid inte berättat om funktioner i spelet som en del spelare garanterat inte kommer uppskatta. Och bara tanken på att XP-tempot sänks för att locka folk att betala riktiga pengar för loot boxes (som bara innehåller kosmetiska saker) faller inte i god jord så här i Star Wars: Battlefront 2-tider.