"Vi har aldrig sagt något om att lägga ner den serien."

Tidigare i år sades det att Deus Ex pausats på grund av dålig försäljning. Samtidigt har tisslats och tasslats om att Eidos Montreal har händerna (tvättbjörnstassarna?) fulla med ett Guardians of the Galaxy-spel. Eidos Montreal har inte heller velat tala om framtiden för Deus Ex.

Ryktet om att det var över för Deus Ex tog fart, men i en färsk intervju med Gamesindustry.biz bekräftar Square Enix vd Yosuke Matsuda mer eller mindre att det kommer fler spel i framtiden.

We have never said anything about discontinuing that title but for some reason that's the rumour out on the market. What I can say is Eidos Montreal has always developed Deus Ex, and the issue is we do not have limitless resources. We have several big titles that we work with and that's partly a factor in what our line-up looks like.

Ryktet om Deus Ex-döden är med andra ord starkt överdriven. Dock verkar det som om vi lär få vänta lång tid på nästa spel. Mellan Human Revolution och Mankind Divided hann det gå fem år och det är nog inte orimligt att räkna med ännu längre väntan den här gången.

Matsuda tillägger att det hade varit idealiskt om studion kunde jobba med alla titlar på en och samma gång men konstaterar att en del av spelen "måste vänta på sin tur".

Tycker Eidos borde göra som det danska spelföretaget (som jag inte kommer på namnet på) som frigjorde sig från skräpet Square-Enix och nu släpper sitt Hitman IP utan att Square Enix är där och förgör, förstör, förändrar och försämrar spelet. För Deux... 30/11 Kan de inte bara släppa en remake av det allra första spelet, hade själv köpt det 4 gånger om. :D 29/11 synd de att dom inte lägger ner, för tydligen så vet dom inte vad dom håller på med, sådan fin IP dom handskas med men så synd att dom inte klarar av den pressen. 29/11 Deus Ex får gärna gå i graven. Tyckte Mankind divided var ganska kasst tyvärr. :/ 29/11 @Decoman: Superhjälte? Action? Nog för att man har en del fräsiga krafter men det är ju ett smygarspel ut i fingerspetsarna. Jag hade specifikt rekommenderat det till folk som inte gillar superhjälte/action spel... 29/11 Jeg husker jeg spilte Deux Ex mange år tilbake i tid, men.. nye Deux Ex spill er uninteressant for meg. Jeg liker ikke superhelt spill. Og "action" spill blir for kjedelig for meg, for det er gjerne fullt av gimmicks og forenklet spilldesign. 28/11 Älskade Deus Ex: Mankind Divided till PC. Köpte season pass under Steam summer Sale men har inte testat DLC paketen ännu. Ser fram emot mera från denna fantastiska serie. 28/11 @Mortaigne: jupp jag med, hade varit trevligt med en x patch dock. 28/11 Skaffade Mankind Divided med alla DLC på Xbox för en oförskämt billig penning på BF. Ska bli trevligt att sätta tänderna i! 28/11 Har inte provat nåt än, men plockade upp mankind på senaste rean. Nån gång ska jag väl få lite tid över. 28/11
Skicka en rättelse