Tidigare i år sades det att Deus Ex pausats på grund av dålig försäljning. Samtidigt har tisslats och tasslats om att Eidos Montreal har händerna (tvättbjörnstassarna?) fulla med ett Guardians of the Galaxy-spel. Eidos Montreal har inte heller velat tala om framtiden för Deus Ex.

Ryktet om att det var över för Deus Ex tog fart, men i en färsk intervju med Gamesindustry.biz bekräftar Square Enix vd Yosuke Matsuda mer eller mindre att det kommer fler spel i framtiden.

We have never said anything about discontinuing that title but for some reason that's the rumour out on the market. What I can say is Eidos Montreal has always developed Deus Ex, and the issue is we do not have limitless resources. We have several big titles that we work with and that's partly a factor in what our line-up looks like.

Ryktet om Deus Ex-döden är med andra ord starkt överdriven. Dock verkar det som om vi lär få vänta lång tid på nästa spel. Mellan Human Revolution och Mankind Divided hann det gå fem år och det är nog inte orimligt att räkna med ännu längre väntan den här gången.

Matsuda tillägger att det hade varit idealiskt om studion kunde jobba med alla titlar på en och samma gång men konstaterar att en del av spelen "måste vänta på sin tur".