Nyversion till de nya konsolerna sägs vara på gång.

Assassin's Creed Rogue släpptes för tre år sedan. Det gick nog en del förbi då det (1) släpptes till de åldrande konsolerna Playstation 3 och Xbox 360, samt (2) det faktum att de flestas blickar var riktade mot Assassin's Creed Unity och de ökända och enorma lanseringsproblemen.

Rogue är, om du inte visste det, en utmärkt del i serien och en vacker svanesång för striderna och äventyren till havs som introducerades i Assassin's Creed III och drogs till sin spets i Black Flag. En pc-version av Rogue släpptes i mars 2015 men sedan dess har sjön varit lugn.

Nu ryktas det dock om att Rogue är på väg att få en remaster. Alltså, bara tre år efter releasen. What!? Enligt italienska återförsäljare rör det sig emellertid om en HD-version någon gång i vår till Playstation 4 och Xbox One, vilket är nya format för spelet. Då är kanske logiken något mer logisk.

Å andra sidan är detta obekräftade uppgifter så ta det med en nya (havs)salt tills vidare.

Suck. För det är ju verkligen det jag sa. Den effort som krävs för att släppa en remaster är extremt liten jämfört med en nyproduktion. Vad skadar det att PS4-spelare kan uppleva Shadow of the Colossus eller att Switch-ägare kan få spela Skyrim? Det bet... 29/11 Jamen vad fint. Då behöver spelbranschen aldrig skapa något nytt utan sätta sig och göra remakes/remasters av samtliga spel som kommit dom senaste 30+ åren för det finns ju alltid någon stackare som har missat något spel. Eller hur? :') Nä, jag tycker... 29/11 Ja har bara stött på 1 bugg i spelserien och det är i assassins creed 3 då man ska transportera fångarna till ett ställe och sen rädda dom. Då försvann fångvagnen o min gubbe satt i luften o fångarna gjorde fall animationer hela tiden till och med i fil... 29/11 Tvåan finns ju redan som remaster eller remake, vet inte vilket. Jag spelade igenom det och dom två expansionerna innan det nya AC Origins kom. Jag skulle vilja se en ny version av 3:an, tycker det var intressant då man var i USA under kriget. 29/11 Perfekt! Har aldrig spelat detta då jag inte ägde konsolerna det släpptes till. Är faktiskt lite besviken på sony att dom aldrig gjort så man kan spela ps3 spel på ps4. Finns några titlar jag skulle vilja prova där. 29/11 Kan inte någon börja reglera lite vad begreppen verkligen står för? Vad är Remaster och vad är Remake? Känns som att vissa släpper nya releaser som är exakt likadana som originalen bara att de har bättre kompatibilitet för nyare OS. Andra anstränger sig... 29/11 Ja, med tanke på att det bara släpptes till last-gen på konsollerna är det många som missade det. Rogue är ett av mina favorit-ACs, så är glad om det får bättre spridning. Dock är det ju en enorm skillnad på remake (nytt spel baserat på ett gammalt) och... 29/11 Det skulle vara fint om dom fixade en del skapligt irriterade buggar i Pc versionen om de skulle vara i farten. AC rouge när man har två skärmar är bara pain 29/11 En remaster är väl vad utvecklarna redan gör varje år? *Wink wink 29/11 Gött! Hoppas på en remake på trean också då. 29/11
Skicka en rättelse