Battlegrounds har sålt massivt på pc – 22,3 miljoner exemplar är den senaste inofficiella siffran från Steam Spy. Innan året är slut ska pc-versionen lämna early access och släppas i skarp version, och den 12 december släpps en betaversion till Xbox One. Och nu står det klart att också en mobilversion är på gång.

Det är kinesiska Tencent som säkrat rätten att porta Battle Royale-succén till mobiler, skriver Polygon baserat på den här kinesiska pressreleasen. I nuläget verkar den enbart vara på väg till den kinesiska marknaden. En logisk marknad att börja på, med tanke på att knappt hälften av pc-spelarna håller till i just Kina. Men det känns inte alls omöjligt att en mobilversion letar sig vidare till väst vad det lider.

Tencent är för övrigt på gång med en Battlegrounds-version anpassad specifikt för den kinesiska marknaden. Det vill säga, en version som ligger i linje med värderingarna hos landets kommunistiska styre. Nyligen uttrycktes att den vanliga Battlegrounds-versionen strider mot "socialistiska kärnvärden" och "traditionell kinesisk kultur", och att Tencents version kommer justeras utifrån det.