Möjligen har Star Wars: Battlefront 2-kritiken ett finger med i spelet.

Den fräna debatten om ekonomisystemet i Star Wars: Battlefront 2 har uppmärksammats också utanför spelmedier som FZ. Frågan har tagits upp av såväl traditionella nyhetsmedier som börsanalytiker, och enligt obekräftade uppgifter har också en och annan chefspanna på Disney setts rynkad. Och nu verkar det som att EA:s aktiekurs tagit stryk.

Den 31 oktober stod EA:s aktie i drygt 119 dollar på Nasdaq-börsen, men i går stängde den på drygt 106 dollar. Det är en minskning med nästan 11 procent på en månad, eller drygt 3 miljarder dollar (ca 25 miljarder kronor), enligt PC Gamer. Å andra sidan har EA:s aktie stigit med ungefär 30 dollar det senaste året. Om värdeminskningen beror på Battlefront 2- och ekonomidebatten eller om det är en tillfällig dipp, kanske av andra skäl, lär vi veta mer säkert om några månader.

Oavsett vilket är det anmärkningsvärt att EA:s VD Blake Jourgensen i går förkunnade att man håller fast vid mikrotransaktioner (som ju pausades temporärt i Battlefront 2 kort efter release). Än mer anmärkningsvärt är att han hävdade att man kommer lyssna på communityns önskemål när man utformar den nya sortens mikrotransaktioner. Undrar just vad den tycker...?

En sak kan slås fast utan hjälp av börsanalytiker – om EA:s PR-strategi hade varit ett eget aktiebolag vore de aktierna i dag lika eftertraktade som en rejäl omgång vinterkräksjuka.

Skadeglädjen är den enda sanna glädjen! https://fm.cnbc.com/applications/cnbc.com/resources/img/editorial/2013/07/25/100914539-Untitled-4.530x298.jpg?v=1374780976 01/12 Vad roligt att ni tar upp börsen också. Ännu roligare att se så många intresserade av börsen och aktier. Mer sånt! 01/12 Alltid skönt när man känner att man gjort rätt beslut. :) Själv brukar jag vara för sen när det gäller börsen.. 01/12 @Saltanötter: Yes. Var ganska nöjd att jag sålde i tid bara. Jo visst är det så. Men totalt gick jag plus även om jag bara sparar lite. Courtage och valutaväxling var inga problem vad jag la märke till iaf 😊 30/11 Jag tycker det är rätt så komiskt att Sony lagt ner såpass mycket marknadsföring på ett spel som EA fått gamers att vägra köpa. Varenda reklam och gameplayvideo från spelet börjar alltid och slutar alltid med playstationreklam. 30/11 Enda sättet för ea att mjukna i sitt sätt är att inkomsten minskar för dom rejält. Kan inte se att dom skulle bry sig på något annat sätt. Bli av med disney exlusiviteten är väl ett sätt, men frågan om inte det avtalet är rätt vattentätt. 30/11 Så går det när girigheten tar över! Karma :) 30/11 Hoppas de förlorar sitt kontrakt med Disney om exklusivitet till Star Wars. 30/11 @didde: finns garanterat fler alternativ på Stockholmsbörsen om du är ute efter svängningar på 10-11%. Hoppas du hade många aktier då.. för en del går ju bort i valutaväxling och courtage när man hänger på amerikabörsen.. 30/11 Härligt. Sålde mina i rätt tid alltså. Får bli återköp när stöket lagt sig. För på bara deras sportstolar kan man kassa in tillräckligt. 30/11
Skicka en rättelse