"Du kan inte tvinga konsumenten att göra något."

Är lootlådor gambling eller bara ett oskyldigt, frivilligt tillskott till spel? Svaret på den frågar varierar beroende på vilket spel det handlar om och hur lådorna är utformade, men också på vem man frågar.

Karl Slatoff, president för Take-Two Interactive som har bl.a. GTA-, Xcom- och Red Dead Redemption-serierna i sitt stall, har sin åsikt klar: lootlådor är inte gambling. Han klargjorde sin ståndpunkt på Media and Telecom-mässan häromdagen, skriver Gamasutra. Han menade att debatten om lootlådor och mikrotransaktioner i själva verket beror på att det säljs för mycket material i spelen i dag, och att man inte kan tvinga på spelarna saker.

In terms of the consumer noise you hear in the market right now, for me it's really all about content. It's about over-delivering on content. You can't force the consumer to do anything.

Frågan är om spelberoende håller med. En annan fråga är hur Red Dead Redemption 2 kommer vara utformat. GTA V drar som bekant in stora pengar på frivilligt extramaterial, och det har inte fått särskilt mycket kritik för det. Men NBA 2K18 har å andra sidan fått massiv kritik för sina mikrotransaktioner. Vi får hoppas att Rockstar håller sig i skinnet.

Oerhört naivt av dig att tro att det förändrade något öht. 04/12 Inte särskilt mycket kritik? Skojar ni? Shark Cards i GTAV kan vara det mest hatade som finns. 04/12 Bannlys lootlådor, död åt bingolotto samtidigt ta bort allt vad aktier och fonder innebär. Trisslotter???? Ni borde skämmas. Äh bara jävla massa gnäll från folk som vill ha allt serverat samtidigt som dom gnäller om att spelen inte har tillräckligt med... 02/12 Och jag som ägare till en vapenfabrik tycker givetvis inte att mina vapen är farliga eller dödar.... 02/12 Tror ni någon speltillverkare vågar köra med P2W MTX efter Battfront II debaclet? De flesta kommer nog köra mikrotransaktioner om de kan men de vågar nog inte göra det P2W. 02/12 Gta v kanske inte har fått så mycket kritik, av mig framförallt för att jag inte gillar deras online del för fem öre till att börja med. Och det finns moddade alternativ som ger online upplevelsen som jag varit ute efter såsom FiveEm med många "rollspel... 02/12 Nog är det gambling allt. Dem flesta spel som idag har "lootboxes" har olika levels på innehållet. Som skins tex brukar ofta finnas som "Standard", "Rare" och "Epic". Betalar du med dina egna riktiga pengar för en lootbox och får en "Standard" så nog... 01/12 Overwatch lootlådor är verkligen inte gambling enligt mig. Först och främst är det enbart kosmetiska saker och ting, och sedan får du även guld från dubletter och ibland direkt i lådorna som du kan spendera på vad du vill istället, utan några som helst... 01/12 Fysiska eller online casinon kan inte "tvinga" folk att spela hos dem, men vanligt folk och spelberoende väljer att göra det ändå! ;) Detta är endast damage control för att, förhoppningsvis, kunna rulla ut MTX inom en snar framtid. MTX är alldeles för... 01/12 I ett kinderägg kanske alla saker man får har ungefär eller exakt samma värde. Man får lika ovanliga eller vanliga leksaker. Och deras värde är kanske mindre än kostnaden för kinderägget? Värdet för grejerna i Star Wars Battlefront II är svåra att mäta,... 01/12
Skicka en rättelse