Shadow of War, Assassin's Creed Origins och nya South Park drar in stora pengar.

Vi har redan talat om att "Påståendet att singleplayer-spel kommer försvinna är helt absurt" och den nya rapporten från Superdata, som visar den världsomspännande digitala försäljningen i oktober, nicka instämmande. Solospelen verkar tvärtom må alldeles prima.

Även om man slår fast att PUBG och andra multiplayer-spel stjäl en del av strålkastarljus (och siffror) finns det alltjämt rum för titlar med singleplayer-fokus. I oktober drog soloäventyren South Park: The Fractured but Whole, Middle-earth: Shadow of War och Assassin's Creed Origins tillsammans in 160 miljonder dollar – och det gäller bara digital försäljning. Brasklappen är att de här titlarna inte kommer kunna dra in så mycket pengar i långa loppet som multiplayertitlar.

Ryktet om singleplayer-döden uppstod när EA:s Patrick Söderlund sade att "storydrivna, linjära actionäventyr" inte är vad spelarna främst ville ha. Uttalandet följdes av en rad artiklar från tyckare om att (hear ye, hear ye) slutet var nära för solospelen.

I en FZ-omröstning svarade 83 procent att de föredrar singleplayer, 7 procent sade multiplayer och 10 procent vill ha båda i samma spel. Ska vi säga så?

Det svåra nu för tiden är mest att komma igång, spec med singleplayer. Men det brukar vara väl värt det när man väl kommit en bit. Lite som att läsa en bok eller kolla en film fast med mindre rastlöshet måste jag säga. 05/12 @Dicez: Jag har kännt exakt likadant T.om. upplevt stress över att jag inte använder tiden bättre. Dock har jag tagit mig ann ett par singleplayer spel senaste åren. Dying Light, Prey och Doom är tre exempel. Ångrar inte en sekund!! Här näst blir det... 05/12 Single player började kännas med och mer pointless för många år sedan när man kan ha kul med kompisar istället i ett multiplayerspel. Nu för tiden känner jag ingenting attraktivt i ett singelplayer spel. Inte ens favorit singleplayer spelen som Final... 04/12 Multi player är inget för mig egentligen, det är där för många som är otrevliga emot sina medvarelser. 04/12 Man kan ta sig en titt på ex Uncharted, Last Of Us mfl bara för att se hur populärt det är att spela single player. Kommer själv aldrig sluta med det. Föredrar det mycket mer än att spela multiplayer faktiskt. Co-op är också jäkligt kul iofs. 03/12 Äh jag har aldrig sagt att multiplayer inte är mer lönsamt än singleplayer, det är ett faktum att det är mer lönsamt. Har aldrig sagt något angående försäljning, eller statistik.. Men faktumet betyder inte att folk inte vill ha singleplayer spel. Som... 03/12 Witcher 3? Att världens genom tiderna nästa spel. Enbart singleplayer. Nuff said. 02/12 @Loltron: Patrik vet inte vad han talar om, även om försäljningssiffror och andra siffror som visar på spelarnas aktivitet, klart visar att multiplayer spel helt klart dominerar marknaden? Verkar som att det är du som inte vet vad du talar om. Jag spela... 02/12 Jag gillar multiplayer, om den är bra. Jag gillar singleplayer, om den är bra. Sänkt väldigt många timmar i olika singleplayer spel och i många multiplayer spel. Beror helt på vad jag har lust med i skedet då jag sitter framför datorn och det är speldag... 02/12 man måste ju ha singleplayer för att kunna slippa jobbiga internetfjortisar! 02/12
Skicka en rättelse