Moddar liv i klassikern.

Mass Effect är lite av en bittersöt berättelse vid det här laget. Fast för många lever minnena kvar från den gamla goda tiden, även om slutet på trean var lite av en besvikelse.

Men vill du trots detta återuppleva Mass Effect 2 och 3 i skönifierad 4K-texturer behöver du inte vänta ett ögonblick längre.

Den digitala skrotnissen CreeperLava har nämligen silvertejpat ihop tio olika mods som uppdaterar texturer i 2K och 4K. Resultatet är inte minst sagt imponerande när det kommer till findetaljer.

Mass Effect 2 får 1200 texturuppdateringar medan 3:an får 2200 stycken, totalt rör det sig alltså om 3400 finpoleringar av allt ifrån väggar, ikoner till knappar på en rymddräkt.

Jo att "ta bort" intro vids och liknande är man rätt vass på nu för tiden :) Tack för infon om det med kontrollerna, måste undersökas å mecka med, alltid kul å pilla bland spel filer. 07/12 Jag använder ME3 Coalesced Utility för att modda Coalesced.bin för ME3. Det var ett tag sen jag gjorde det för ME2 men processen ska vara något liknande. Bara att söka på det vida nätet efter t.ex. "Mass Effect 2 split keys" eller liknande. Guide för... 07/12 Samma mods jag använder, viktigt är just den dära jäkla hissen :D Den där sista med att dela upp Use/Storm/Cove har jag inte gjort än, får jag ta å pröva, är det någon mod du använder eller med macro? 07/12 Samma här. M.E.U.I.T.M. är ju rena barnleken att installera och fungerar bra, så det är lite oklart vad som menas med kritiken om att det skulle vara komplicerat ovan. Dessutom brukar jag lägga till moden som förkortar hisstiderna för att inte bli tokig... 07/12 I slutändan så består ändå texturerna i mass effect 3 bara av R G och B, svårt att undankomma det. 02/12 Värt att spana in den dagen man kanske spelar igenom de igen. Men känns avlägset. 02/12 Jag kör igenom ME 1-3 en gång per år och till ettan brukar jag använda M.E.U.I.T.M. och ENB and SweetFX for Mass Effect 1. Till tvåan och trean har jag använt det som artikeln tar upp, riktigt snyggt blir det. 02/12 CDAMJC jobbar på en uppdaterad version som ska komma ut nu i december förhopningsvis som installeras med MEM som är galet mycket snabbare och lättare att installera med. Hans senaste inlägg på nexus går in lite tydligare på vad han håller på med om man... 02/12 Ajdå, var ju länge sedan man körde i genom trilogin nu och den här påminnelsen gjorde ju inte spellustan mindre. Minns att texturmodden till det första spelet var lite komplicerad men nu verkar det som det släpps en riktig version av den med när som hel... 02/12
Skicka en rättelse