Men det kan bli kosmetiska prylar, eftersom många vill ha det.

Battlegrounds är befriat från alla former av mikrotransaktioner och annat som låter spelarna köpa fördelar för riktiga pengar. Och så kommer det förbli, lovar utvecklarna.

Under spelmässan G-Star i Sydkorea nyligen deltog svarade Blueholes VD Changhan Kim och lead game designer Junhyuk Choi på några snabba frågor. Däribland den nuförtiden närmast obligatoriska frågan om lootlådor, och där gav man alltså lugnande besked i fråga om saker som påverkar gameplay. Men det kommer ändå komma i någon form, verkar det som, eftersom det finns stor efterfrågan på kosmetiska prylar.

Does PUBG Corp. plan on adding a new crate with a special item as you did for the Gamescom Invitational?

As you may already know, we will never add anything that affects the gameplay. However, there is a relatively strong demand for cosmetic items. Since the official launch is our top priority, we plan on adding new items after that.

Fusk är en annan het fråga som dök upp, närmare bestämt vad som görs för att stoppa det. Man börjar med att be om ursäkt för att det förekommer, och förklara att spelets enorma popularitet gjort att man inte hunnit ta tag i det tillräckligt mycket. Men fuskstopp har högsta prioritet, lovar man, och man har satt ett team på att hantera frågan.

Övriga frågor berör bl.a. prestanda och gränssnitt inför skarpa releasen (kommer förbättras), hur redzone fungerar (slumpas), med mera. Hela kortintervjun i spelets forum.

Med nästa testversion av Battlegrounds ingår den nya, hett efterlängtade ökenkartan och ett nytt vapen. Exakt när testservrarna öppnar är okänt, men eftersom en färdig version av Battlegrounds ska lanseras innan årsskiftet dröjer det förhoppningsvis inte alltför många dagar. Och nästa tisdag släpps en testversion till Xbox One.

@spikes: herregud, du låter som någon som skulle behövt sig ett skjut. Eller är du alltid såhär grinig? Och en gång till. Läs det jag skrev. Visste ju uppenbarligen att vaulting varit på testservern. 05/12 Ska det vara ett så kallat "esport" spel så tycker jag dem kan tillåta skinns o annat skit till public servers och när det väl gäller så stäng av allt var som gäller "Fina" skinns och ha standard kläder och kör. Då kan du ligga och smeka dina kläder bäs... 04/12 Stötte nyligen på ett problem med lootboxes när jag köpte senaste Tomb Raider på steam rea. Det måste varit nån form av GoTY edition för jag fick en massa lootboxes/content att öppna direkt efter att ha startat spelet. Problemet var bara att jag nu börj... 04/12 @LARRYLUKE: Att du inte ens har brytt dig om att läsa patchnotes på testservern utan du är bara en liten kommentator. Du gillar att lägga kommentarer och få reaktioner men du vill inte lära dig själv. Infon du efterfrågade har funnits på internet i fler... 04/12 @PeterMagnusson84: tycker bara att early access är värsta skiten som hänt i spelvärlden. Speciellt nu när utvecklare börjat mjölka loot lådor och dlc till ofärdiga spel. Varför inte göra spelet färdigt först liksom? Nej istället dras det ut med release... 04/12 En aspekt/fundering om "handel" i spel. Är det nu inte möjligtvis så att, attraktiva "varor" i spel som går att omsätta till andra varor eller rent av kontanter på ena eller det andra sättet också blir direkt drivande till att börja fuska för en del?... 04/12 Många vill ha kosmetiska prylar. Dags att rätta litet i deras PR. :) 04/12 @Robalicious: EA gjorde en vinst på 1 miljard dollar 2016 så dom tjänar nog sina pengar skall du se. Och pubg är det mest sålda early access spelet just nu så det går ingen nöd på dom. Det där med att det är andra tider nu tror jag inte på ett dugg. Att... 04/12 Varför klaga på något där vi spelare tjänar pengar? Jag har redan fått tillbaka mer än vad spelet kostade utan att lägga en krona på loot lådor. 04/12 Äckligt hur många som tycker det är okej med, inte bara early access utan även, att betala extra för skit i ett spel som inte är färdigt. Skäms på er. 04/12
Skicka en rättelse