Det började med oskyldiga bilder på gulliga katter. Sen kom de elaka katterna, som välte saker, de allmänt sura katterna och helt plötsligt finns det dejtingspel med katter. Internets fascination vid denna djurart är lika märklig som intressant och det slutar inte vid Purrfect Date. Nu kan du köpa digitala katter i ett Pokemon-liknande spel och de mest åtråvärda går loss på tusentals kronor.

CryptoKitties baseras på kryptovalutan Ethereum (en utmanare till Bitcoin) och för att köpa katter behöver du införskaffa dessa digitala stålar. Spelet startade med 100 "ursprungskatter" som sedan används för att föda fram nya katter som har en chans att ärva sina föräldrars utseende, allt vad det gäller pälsmönster och färg till bakgrund. Avkomman kan du sedan sälja, eller samla på.

Eftersom det inte finns en central hub som styr värdet på katterna är det helt och hållet spelarna som avgör priset genom den enkla principen tillgång och efterfrågan. Vilket gjort att en särskilt åtråvärd misse (som du ser i rubriksbilden) såldes för strax under 1 miljon kronor. I skrivande stund säljs det ett par katter i minuten med ett medelpris på dryga tusenlappen.

Källa: Techcrunch.