I helgen väntar PS4-exklusiv öppen betatestning av Monster Hunter World. Capcom har släppt en skvätt info som rätar ut en del eventuella frågetecken.

Betan öppnar klockan 17 lördag den 9 december och avslutas klockan 16:59 tisdag den 12:e. Förladdning börjar på fredag och klienten är drygt 5 GB stor.

Betan är öppen för alla PS4-ägare som har en PS Plus-prenumeration, och uppkoppling krävs oavsett om du spelar single- eller multiplayer. Språkfilter låter dig ställa in önskade språk för att matcha dig med lämpliga spelare. Betaversionen saknar en del inställningar som kommer finnas med i fullversionen, närmare bestämt möjligheten att hoppa in i och sparka ut spelare från pågående quests. Ej heller kan du bjuda in vänner.

Det bjuds på tre quests, och du kan välja en av sex färdiga hunters (manliga och kvinnliga), vilket blir mycket mer djupgående i fullversionen. Ett träningsområde låter dig stifta bekantskap med de 14 vapnen i lugn och ro.

Betadeltagare som klarar quests kommer belönas med möjlighet att måla ansiktet i fullverisonen. Samma sak med items.

Din karaktär sparas inte, så när du stänger spelet raderas hans/hennes namn och annat. Däremot sparas info om avklarade quests.

Monster Hunter World släpps till PS4 och Xbox One den 26 januari 2018. En pc-version dyker upp vid ett i nuläget okänt datum.