Efter att ha tvingats hantera en hel del kritik från spelarna för att inte vara helt öppna, är Bungie nu redo att förse Destiny 2 med en första expansion vid namn Curse of Osiris. Samtidigt uppdateras spelet till version 1.1.0.

Klockan 16 i dag börjar uppdateringsarbetet och det är inte längre möjligt att logga in på Destiny 2-servrarna, men det går att spela vidare. Men klockan 17 slussas alla spelare ut till huvudmenyn, och det blir möjligt att ladda hem både Curse of Osiris (för den som köpt expansionen) och 1.1.0-uppdateringen. Två timmar senare, kl 19, beräknas underhållsarbetet vara avklarat och det ska vara möjligt att spela.

Curse of Osiris är den första av två tillkännagivna expansioner, och den adderar bland annat en ny spelbar zon på Merkurius, loot, höjda leveltak, nya spelformer med mera. Priset ligger på ca 200 kr, eller ca 350 för båda expansionerna. Dagens pactch följs upp av en ny patch nästa vecka, den 12:e, och dessa ska infria Bungies löften om att göra spelet mer anpassat för mer insatta spelare. Xbox One X- och PS4 Pro-spelar ska också få möjlighet att spela i 4K-upplösning och med HDR-effekter. Mer om Curse of Osiris här, och relativt färsk uppdateringsinfo har du här.