Ökenkartan innebär inte bara nya vapen, som en dubbelpipig avsågad hagelbrakare, utan även nya fordon. Nu får vi se en första glimt av pickupen som dundrar in på scenen i samband med ökenbanan. Den har visserligen varit på mångas läppar under lång tid men först i samband med testrundan av 1.0-versionen till pc får vi äntligen klämma på den.

Via Twitter får vi redan på att det här fordonent blir exklusivt för ökenkartan. Får vi se fler exklusiva kärror i öknen? Det vet vi inte men det är förstås ingen orimlig gissning att det blir så.

PUBG är (som vanligt) på allas läppar. 1.0-versionen, som ju på svenska betyder "släppt på riktigt", ska nå oss innan årets slut och i december släpps spelet även via preview-programmet till Xbox One. Då i 60 fps till Xbox One X-versionen. Nope, 30 fps på alla Xbox-varianter.

Även om succén är monumental anser skaparen bakom fenomenet PUBG, Brendan Greene, inte att spelet förtjänar att utses till årets spel: "Jag tycker det finns bra mycket bättre spel i år."