Flatout-skaparnas realistiska folkrace missar den utlovade premiären.

Flatout-skaparna Bugbear har slitit i fem år med Wreckfest, den folkraceosande fortköraren med avancerad fysik och realistisk körkänsla istället för förare som flyger genom framrutor. I somras klev THQ Nordic plötsligt in om utgivare och förkunnade att en färdig version av spelet äntligen – äntligen! – skulle lanseras innan årsskiftet.

Så blir det inte, står nu klart. Men nästan. Bugbear berättar att en storväxt uppdatering lanseras innan julen, och i kommentarerna smyger community-ansvariga Janne Suur-Näkki in beskedet att man nu satsar på release "tidigt 2018" och att det blir flera stora uppdateringar innan dess.

This will be the first major update leading to the final release early in 2018.

This way we will have a little bit of more time to polish and dial in final tweaks based on the feedback we get from you guys + of course the rest of the players.

Den första uppdateringen, som alltså ska landa inom någon vecka, lägger in en mängd nyheter, t.ex. framhjulsdrivna bilar, kopplingsfunktion, bättre och justerbar AI, med mera. Så här skriver Bugbear på Steam.

We are working on the next update like there is no tomorrow. In fact, this new update is by far the largest one we have ever created. We are going to release it before Christmas, and we are more than happy to share with you that the update will contain:

  • Many new cars, including front-wheel drive cars for the first time

  • Preview of the upcoming series based career mode

  • Polished tracks with all-new variants

  • New, enhanced HUD

  • Paint job customization

  • Better AI with adjustable difficulty

  • Improved vehicle physics and manual clutch

  • Mechanical vehicle damage

  • And a lot more

Wreckfest har funnits som early access på Steam sedan tidigt 2014. När pc-versionen släppts skarpt (håll tummarna!) planeras för PS4- och Xbox One-versioner. Just nu är det halva priset på early access-versionen – 18 euro får du ge.

Köpte det under Steam Summer Sale 2016 och hade hoppats på ett mer FlatOut liknande köttigt finskt folkrace. Det känns något stelt för egen del tyvärr. Inte äns lirat 1 timma av det sedan köpet för 1.5 år sedan. Önskar jag fick testa den första versione... 06/12 Länge sedan jag rört det senast (över ett år sedan) men hoppas ännu att det blir ett bra spel till skillnad från andra early access spel. 06/12 Jahaa Det blir ett spel i mängden i rea hyllan Synd för första alphan av spelet va ju hur kul som helst o leka med och påminde om flatout 06/12 Jag köpte Early Access när det kom 2014. Men jag tycker också att det både såg bättre ut, var roligare och körkänslan/bilhanteringen kändes bättre från början än vad det gör på senare tid. Det ser inte heller ut som några större skillnader i grafiken,... 06/12 Skillnaden nu och då är att de nu har fått hjälp från THQ Nordiq, så jag tror på detta. Sedan verkar ju den här uppdateringen innehålla mycket mer än vad de har gjort tidigare. Känns som det inte har blivit mycket gjort förut. De har velat fram och till... 06/12 @Devan: Får hålla med. Kan dock skriva under på att jag själv aldrig haft så kul med ett bilspel online. Tyckte det var lite märkligt att de nedgraderade det roliga i spelet, minns att det var en helt annan körkänsla när det först släpptes 2014. Det var... 06/12 Tror det när jag ser det, följt detta spel ett tag nu och det har alltid känts som utvecklaren inte brytt sig om detta spel, då jag givetvis hoppas att spelet blir bra i slutändan så håller jag mig skeptisk. BeamNG.drive är ju ett liknande spel som har... 06/12
Skicka en rättelse