Analytiker hävdar att Nintendo gjorde helt rätt.

Att kalla debutåret för Nintendo Switch en framgång är en underdrift. Spel som Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey och, nyss, Xenoblade Chronicles 2 har hyllats rejält och det snackas om att Switch kan bli ännu mer framgångsrik än Wii som sålt i 100 miljoner exemplar.

David Cole, på analysföretaget DFC Intelligence, tror sig veta varför Switch blivit en så lyckad konsol, samtidigt som både Sony och Microsoft sprungit ifrån sett till kraft. Cole menar i en Gamesindustry-intervju att Nintendos mer blygsamma inställning var ett genidrag.

Detta är, som sagt, en analys och inte fakta – men bevisligen har Nintendo gjort något rätt.

I think overall there is an issue of limited demand for a high-end game system. The Xbox One X is now selling to the people who have a lot of money and want the latest and greatest but that audience will dry out quickly. The PS4 overall is doing well but the PS4 Pro has underperformed.

I think Black Friday shows that the audience for fancy graphics is limited and if you offer something new and unique like the Switch does, consumers will go for it.

..eller asiater, eller bara oss svenskar som inte har dasslock till händer :P Men ja, att även barn spelar TV-spel måste väl ändå finnas i åtanke när man gör ett TV-spel? Spel är väl inte bara för vuxna.. rätt tänkt av Nintendo. 10/12 Nintendo har dock färre bra tredjepartstillverkare än Sony och Microsoft kan jag tycka. Nintendo gör de bästa spelen till sin egen konsol, vilket gör att de inte kan ha samma output som Sony och MS. Jag tycker Switch är en skönt komplement på marknaden,... 07/12 Så man drar denna slutsats efter BF? Jag skulle säga att det handlar om att Nintendo alltid har fortsatt leverera couchgaming för spelkvällar med polare. Medan PS4 och Xbox bara satsar på så mycket ögongodis som möjligt. Vilket i sin tur gör att det bli... 07/12 Lite som att kritisera konsoler för att vara för klena för att driva lika snygga spel som pc. 07/12 Jag har testat Joycon men de verkar ju ha gjorts med barn i åtanke. Knapparna är ju dubbelt så små som de som sitter på DualShock eller Xbone kontrollen. Att lira med den riktiga kontrollen känns ju nästan som ett måste. 07/12 Intressant konsoll, tyvärr för dyr , och orginal joy-con inte för mina händer. Men den dagen ifall den kommer då priset ligger på ca 1500 för själva konsollen. Då skulle jag kunna tänka mig köpa den. 07/12 Jag gissar på att du aldrig spelat Flight Simulator 1.0 från diskett? Där spelet tvärhänger i 2-3sek varje 5:e sekund för att ladda från disketten och sedan köra vidare i cinematic 5fps? :). 07/12 Samma här. PC = grafik & ljud prio. Nintendo = nostalgi & spelglädje prio. Att kritisera Nintendo för att inte vara lika "kraftfull" som Xbox och PlayStation är som att kritisera surfplattor för att de inte är lika lätta att skriva på, pga. pekplatta,... 07/12 Håller med. Försöker after the fact låta som han vet varför det sålt bra. IMO säljer Switch bra pga något vi vetat länge: Bra spel säljer system, inget annat. 07/12 Fattiga? Man köper switch som en extra konsol och till sina barn. Det betyder att man fortfarande har pc eller konsolen kvar även efter att man köpt en switch. Och man kan ha flera stycken per familj. Jag har tex 1 switch och en ps4 som jag spelar på.... 07/12
Skicka en rättelse