Tackade Pewpiepie nej eller blev han bänkad?

Uppdatering: Kjellberg har kommenterat varför han inte är med i årets video, och sammanfattar det ganska bra med orden "2017 har varit ett speciellt år".

Youtube har släppt sin årssammanfattning för åttonde året i rad och under de dryga sju minuterna ser vi allt från märkliga sätt att salta mat, den lite otippade slajmtrenden och förmodligen ett gäng ansikten du aldrig har hört talas om.

Tydligt är dock att Pewdiepie, personen bakom Youtubes än så länge största kanal, lyser med sin frånvaro. Detta har såklart dragit igång diskussioner kring varför han inte syns till, särskilt efter incidenten för några månader sedan. I videon slår man också ett slag för alla människors lika värde genom bryta av den ganska glättiga produktionen med bilder attentatet under Ariana Grande-konserten och flera naturkatastrofer.

Felix Kjellberg har deltagit i alla Youtube Rewind-filmer mellan 2013 och 2016, totalt fyra stycken, men är inte den enda som uteblev från årets video efter flera tidigare gästspel. Bland de som varit med i flest ser vi bland annat Epic Rap Battles of History, Grace Helbig, iJustine och Rhett and Link med sina sin sex inhopp.

Tidigare års Youtube Rewind

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

När du säger "N-ordet" eller "the N word" så det enda du gör är att tvinga personen du pratar med att säga ordet för sig själv för de är Fullt medveten om vilket ord det gäller. Man överför sitt problem till någon annan för att känna sig bättre vilket... 12/12 Så det finns olika raser alltså? Jag köper att det finns folk som kan bli kränkta av att bli kallad neger. Vad jag inte förstår är att så många helt och hållet vägrar erkänna att ordet ens finns. Det är ju som att stoppa huvudet i sanden istället för... 12/12 Hur patetiskt är det inte att du måste använda ett ord på ett sätt som är kränkande för en hel ras av människor? Du är väl en av dem som rage:ade för att folk började säga choklad/kokosbollar istället för det nedsättande ordet. Vad din poäng var annars... 12/12 Sverige är på inget sätt oskyldigt när det gäller slavhandel men på vilket sätt hjälper det att inte ens våga skriva ut ordet man diskuterar? Då vi lever i en så oerhört lättkränkt värld kommer antal ord man ej får använda bara att öka och göra livet... 08/12 Så i stället för att visa clip från Youtube i en film om Youtube, så visas människor i rymden, som dansar och som kastar färg? *crickets* 08/12 Vilket hat mot en sida ni använder hela tiden? 08/12 Jisses, kliv ner från den höga hästen... Sluta dra alla över en kam. 08/12 Mans not hot! 08/12 Kände inte igen en kotte, såklart. Var det någon över 30 med? Självklart endast hypermoderna, unga, sociala människor som gör det allra coolroligaste som en P12 kan tänka sig. Antar att det inte fanns en enda "politiskt känslig" grej med där? Inte en... 08/12 Klart man inte gör! Jag är okränkbar. 08/12
Skicka en rättelse