I januari är det tre år sedan Dying Light släpptes men likt den mest envetna zombien vägrar spelet dö. Tur är väl det då vi i fjol fick ambitiösa expansionen The Following och sedan i somras fram till nästa sommar pågår en satsning med 11 gratis DLC-paket. Men vänta! Det kommer mera.

Fristående expansionen Dying Light: Bad Blood gör av allt att döma en Fortnite (och en Warface, och en GTA Online) och ger sig på battle royale som tack vare Playerunknown's Battlegrounds är något av årets trend i spelvärlden, men det känns som om Techland är på väg att hitta sin egen nisch. I pressmeddelandet hälsar utvecklaren att vi får:

"...violent and dynamic online matches that blend PvP and PvE styles of gameplay."

Sex spelare släpps i en zombiehärjad stad där de tvingas jaga efter utrustning, vapen och blodprov från de odöda. (Det låter ju helt ofarligt!) Istället för att överleva så länge som möjligt gäller det att ta sig till en specifik plats för att flygas i säkerhet. Ju fler blodprov du har samlat på dig från de levande döda desto fler platser skaffar du dig på helikoptern.

Här kommer dock titelns "bad blood" in då de bräckliga banden mellan dig och andra spelare kan brista när en spelare kanske dödar en medspelare som denna har samarbetat med. Allt för att få tillräckligt med blod för att köpa en av platserna och undkomma med livet i behåll.

Det något vaga releasedatumet "2018" gäller i nuläget men dessförinnan ska en världsomspännande beta med begränsande platser hållas. Signa upp redan idag.