Det har hänt en del genom åren.

Shadow of the Colossus till Playstation 4 är en remake av originalet som först släpptes till Playstation 2. Under Playstation Experience 2017 fick vi se mer av spelet, bland annat i form av jämförelsen som du ser ovan, men även genom gameplay och intervjuer med Bluepoint Games som står bakom denna till synes ambitiösa nytolkning.

Remaken kommer att erbjuda två videoinställningar på Playstation 4 Pro; ett som siktar på 60fps med 1080p-upplösning, samt ett adaptivt 4K-läge med stöd för HDR. Nedan hittar du ett klipp från serien "Playstation Underground" där utvecklarna tar med oss på en 15 minuters lång genomgång av spelet och vad som förändrats sedan det först begav sig.

Håller inte med er – tycker helt klart det ser finast ut på PS4 (både grafik och färger) även om man så klart imponeras av vad de lyckades få ur PS2:an. 11/12 Animationerna och designen imponerar redan på PS2. Och färgschemat föredrar jag på PS2. Färgerna är mjukare, mer murriga, diffusa, jordiga. På PS4 är allt färgstarkt och skarpt. Pälsen ser mer realistisk ut också. Men färgskalan är för klar och "glad"... 11/12 Om priset håller sig som det just nu är på PSN under 400 kr så blir det lätt ett köp när det släpps. 10/12 Lite väl färgglatt på ps4an, ps3-versionen ser helt klart bäst ut. 10/12 Reagerade lite på samma. Skärpedjupet och de mjuka bakgrunderna ger imho mer känsla än att allt ritas "perfekt" som på PS4:an. I just det här fallet då, draw distance är ju annars inget att klaga över. :P 10/12 Och det lär väl komma en version till PS5, PS6, PS7 och PS8 också? 😂 10/12 kluven till detta. Ps2-versionen är mer drömlik vilket passar spelet, det blir inte nödvändigtvis en bättre spelupplevelse av höguppläst grafik och lång draw distance 10/12 SotC var banbrytande på många sätt, så visst är den versionen mest imponerande. Kommer hur som helst att bli en fröjd att spela igenom detta underbara spel med uppdaterad grafik och HDR :) 10/12 Väldigt överdriven vignettering på PS4. Annars ser det ju lovande ut. Blir kanske ett tredje köp då :P 10/12 Även om det odiskutabelt är snyggast på PS4, så var det i mina ögon mest imponerande på PS2, med tanke på hur mycket klenare hårdvara som fanns under huven på PS2. 10/12
Skicka en rättelse