Och där sitter du med din 144 Hz-skärm helt i onödan.

Om du kör Destiny 2: Curse of Osiris på pc och har ett bra grafikkort i datorn finns risk att en bugg dödar din karaktär på grund av för hög framerate.

Om du kör det publika eventet på planeten Mercury rekommenderar Bungie att du håller max 60 bilder/sekund. Och de skojar inte – med högre fps dör din karaktär. Det hela beror på att din karaktär slungas genom en sorts portalkanoner, och med högre framerate än 60 bilder/sekund flyger karaktären förbi den säkra landningszonen och dör. Det skriver PC Gamer som också filmat den intrikata buggen – som garanterat inte imponerar på vare sig AMD eller Nvidia. Ej heller på Sweclockers redaktör/benchmarkmaskin Kenneth Lindqvst som ägnade en hel kväll åt att dö utan att veta varför.

Om du lider av problemet och väntar på en fix kan du lämpligen testa att låsa frameraten till 60 fps.

Hur en sån bugg kan slinka igenom interna speltester är för mig en gåta. Skojigt dock. :) 13/12 Jaha, haha. Fattade inte varför jag dog hela tiden. Tänkte att jag måste ha missat något. Lyckades dock en gång att hoppa och boosta i motsatt riktning och lyckades då landa utan att dö. Tänkte att det var någon mekanik jag inte förstod mig på :P 13/12 Någon måste ju bara göra en bra slogan, reklam av detta ! =) 13/12 Jag tyckte det var konstigt när tre andra överlevde hoppet men jag dog hela tiden. Det här förklarar det! 13/12 Har de använt Bethesdas motor från Elder Scrolls? Hur lyckas man öht? 13/12 Ja jag tyckte det var lite roligt att höra att Havok efter alla dessa år fortfarande inte funkar över 60 FPS. Microsoft (Som äger Havok) har sett till att det saknar konkurrens och därmed har de aldrig behövt bry sig om att fixa det, för det är ju inte... 12/12 Kan inte komma på någon annan förklaring än att detta fel har med portningen till konsolerna att göra. Varför skulle man annars komma på tanken att knyta fysiken i spelet mot frameraten. Samma pest som har plågat Elder Scrolls spel samt andra spel som... 12/12 Jag råkade ut för en liknande bugg vid release av Destiny 2 när jag körde på min Ps4 pro, min gubbe dog om och om igen, tills de andra spelarna rörde sig för långt ifrån mig, då teleporterades jag dit ist.. Körde boss läget med främmande människor, såg... 12/12 https://i.imgur.com/oEhVvjZ.gif 12/12 Julgåta: Varför blir Tomas pepparkakor alltid brända? . . . För att han gräddar dem i sin masugn. Förlåt, jag kunde inte låta bli. 12/12
Skicka en rättelse