Abrupt slut på Laserdome efter dagens patch.

Tillsammans med Curse of Osiris fick Destiny 2 ett antal nya exotiska vapen, bland dessa laserkanonen Prometheus Lens. Ganska snabbt visade den sig dock innebära vissa problem – framför allt, vapnet är rent ut sagt överjävligt effektivt och gör omedelbar barbecue av alla som råkar hamna i siktet.

Resultatet lät inte vänta på sig, där pvp-sektionen snabbt dominerades av spelare med Prometheus Lens i nävarna. Bungie valde att temporärt "lösa" problemet genom att under helgen låta alla köpa vapnet för en spottstyver, vilket i sin tur förvandlat hela Crucible till en dödlig variant av Laserdome.

Nu är det dock slut på festen. Med dagens stora uppdatering passar Bungie även på att skala ned Prometheus Lens – rejält. Enligt utvecklarna själva handlar det om en såpass drastisk skademinskning att vapnet blir i det närmaste värdelöst, en paniklösning tills bättre trimmande kan göras efter nyår.

Att Prometheus Lens effektivt försvinner gör dock inte alla glada. I kommentarerna på Twitter uttrycker flera att pvp-läget Crucible varit roligare än på länge, tack vare att alla haft samma vapen. Den höga skadan har också sänkt time to kill, vilket i sin tur gjort matcherna betydligt snabbare och mer intensiva.

Jasså? Tycker inte att folk använder mida så ofta :) Själv kör jag i regel aldrig med mida. Better devils med Uriel's gift 9/10 ggr här :) 13/12 Damn! Tyckte det var konstigt att alla, verkligen alla sprang runt med laser! Det påverkade tyvärr mitt köp som jag såg det. Kanske får testa demo pvp igen nu xD 12/12 Så går det när man ersätter testavdelningen med lootboxekonomer. 12/12 Va riktigt kul i 1 1/2 dag, men jag själv blev lite less på det. Önskar en snabbare TTK, men detta va kanske lite överdrivet :P Ser en framtid hos Nyheter24 för dig 12/12 "Bungie panikfixar Destiny 2:s Prometheus Lens " "Abrupt slut på Laserdome efter dagens patch." - Det tyckte jag var lite väl förlåtande ord i och med att PvP i Destiny har varit i grunden trasigt sen expansionen, även om det bara varit närmast ospelbar... 12/12 Jag har uppskattat omväxlingen med Laserdome senaste dagarna. Enormt uppfriskande att TTK kortats ned, tycker det ger mycket mer dynamik. Sedan blir det såklart trist i längden, men hoppas ändå att Bungie fått en ögonöppnare i och med att många uttryckt... 12/12 Om alla andra vapen hade varit lika starka som det här. Det var en nödlösning att de lät Xur sälja vapnet, eftersom de inte han patcha det. Försvarar inte deras usla testning dock, var i princip helt omöjligt att spela PVP innan fredagen. De som hade... 12/12 Tyckte att kag dog snabbare än vanligt i PvP i helgen. Detta kan vara förklaringen. 12/12 Känns som att de "råkat" hitta ett spelläge som folk faktiskt gillar, och nu tar bort det istället för att ta vara på det. Det är väl att jämföra med hardcore mode i Battlefield t.ex. och hur populärt det var. Riktigt dåliga designers på detta spel. 12/12 Alltså, först tyckte jag den var väldigt överdriven, men sedan tyckte jag det var skitkul att spela med det. Speciellt när alla andra körde med det också. Hade väl varit enklare att bara stänga av vapnet i PvP? eller nerfa det i pvp endast... gillar vap... 12/12
Skicka en rättelse