Efter första världskriget kan det bli Vietnamkriget.

Det lär släppas ett nytt Battlefield-spel nästa år, och spekulationerna om vad det kommer handla om är förstås igång. Och nu har det slängts bensin på spekulationsbrasan – det påstås att Battlefield: Bad Company 3 blir nästa del i serien.

Uppgiften kommer från Yotubue-kontot Almightydaq, som säger sig ha fått tag på insider-information. Det påstås att det utspelas under kalla kriget, närmare besämt under och efter Vietnamkriget men att storyn inte är direkt kopplad till verkliga händelser. Fem spelformer ska vara bekräftade i nuläget: Conquest, Operations, Rush, Domination och Team Deathmatch.

Det här är förstås obekräftade uppgifter som ska betraktas som rykten tills vidare. Det som talar för att det kan ligga sanning bakom uppgifterna är att samma Youtube-konto prickade in flera väsentliga delar av innehållet (namnet, settingen, med mera) i Battlefield 1 några månader innan det blev offentligt.

Battlefield-serien har två gånger tidigare varit inne på Vietnam-kriget: i 2004 års Battlefield Vietnam och i Bad Company 2-expansionen Vietnam.

EA säger till FZ att man inte kommenterar rykten och spekulationer.

kommer vara passiv med plånbok tills efter launch oavsett, dels vill jag se om det är microtransactions, dels ifall spelet är trasigt, etc. Dels har jag lovat mig själv att aldrig mer stödja EA. haha, listan fortsätter. Desto mer jag tänker på det, dest... 14/12 tror du vet mycket väl vad jag menar, men du söker någon sorts konflikt? bait? what? Jag lägger ner detta :) ha det bra 14/12 Ja, jag läste fel jag trodde att han skrev 1600-talet när det var 1500-talet :) Tröttmössa 13/12 Hoppas går ju alltid. BF2 och BC2 är det bästa som Dice spottat ur sig, därefter har det bara gått utför, så förhoppningarna är minst sagt svaga.. 13/12 Inget Battlefield Falkland Islands denna gången heller... 13/12 16th century är 1500-talet. 13/12 In all fairness så skrev han på engelska, kanske omedvetet men då blir ju 1600th century korrekt? :) 13/12 kanske om du är en jävligt fin tjejnörd. annars nöjer jag mig med att slakta dig i random spel :) 13/12 Skulle vilja se Kalla Kriget även om det inte är ett krig direkt. Men 60-70 tal sovjetiska kärnkraftverk som banor, eller Kuba för den delen. SKS, M16, AK47 osv som vapen. Blir väl rätt likt Vietnam isf men vill ha strider nån annan stans. 13/12 Personligen tror jag att Dice fortfarande kan göra bra spel. Gillade till exempel BF1 en hel del även fast det hade sina brister. Det är för att EA sätter sina begränsningar och bestämmer hur det ska vara som nämnts ovanför. Förhoppningsvis får dom göra... 13/12
Skicka en rättelse