Det lär släppas ett nytt Battlefield-spel nästa år, och spekulationerna om vad det kommer handla om är förstås igång. Och nu har det slängts bensin på spekulationsbrasan – det påstås att Battlefield: Bad Company 3 blir nästa del i serien.

Uppgiften kommer från Yotubue-kontot Almightydaq, som säger sig ha fått tag på insider-information. Det påstås att det utspelas under kalla kriget, närmare besämt under och efter Vietnamkriget men att storyn inte är direkt kopplad till verkliga händelser. Fem spelformer ska vara bekräftade i nuläget: Conquest, Operations, Rush, Domination och Team Deathmatch.

Det här är förstås obekräftade uppgifter som ska betraktas som rykten tills vidare. Det som talar för att det kan ligga sanning bakom uppgifterna är att samma Youtube-konto prickade in flera väsentliga delar av innehållet (namnet, settingen, med mera) i Battlefield 1 några månader innan det blev offentligt.

Battlefield-serien har två gånger tidigare varit inne på Vietnam-kriget: i 2004 års Battlefield Vietnam och i Bad Company 2-expansionen Vietnam.

EA säger till FZ att man inte kommenterar rykten och spekulationer.