Private Division är en nysatsning från Take-Two som kort sagt går ut på att 2K:s moderbolag kommer att knyta upp lovande indietitlar till sig och ge ut dessa under Private Division-flagg.

Spelet som nämns först i den avslöjande filmen undertill är Patrice Désilets (creative director för de två första Assassin's Creed-spelen) Ancestors: The Humankind Odyssey (bilden). Vi tas också med till Stockholm där det står klart att The Outsiders, grundad av forne Dice-mannen David Goldfarb, kommer att släppa sin vikingaskräck Project Wight via Private Division.

Spännande är också nästa rollspel från Obisidan, under ledning av Tim Cain and Leonard Boyarsky, ges ut av Private Division. Det gäller även ett sci-fi-spel från V1 Interactive, grundad av Halo-medskaparen Marcus Lehto (ja, det är action i förstaperson).

Gemensamt för alla de här är att vi vet lite om dem och, mycket riktigt, får vi också vänta länge. Nästa spel från Private Division ser vi inte förrän under 2019. Det första, däremot, blir redan släppta Kerbal Space Program, som Take-Two köpte rättigheterna till i maj.