Polygonbrädor i mina braxer - den här datorn kommer klara MS Röj 2 i 4K.

Vi fortsätter att titta närmare på komponenterna som tillsammans ska bli Heart of Darkness, en dator lika fläskigs om snygg, och idag är det blivit dag för grafikkorten. Till vår hjälp har vi Jacob "jag kan data" Hugosson som kan allt om cuda-kärnor, nord- och sydbryggor och vad man bör tänka på när man ska köpa ett grafikkort.

Om du vill veta mer om projektet, som görs tillsammans med Inet.se och Asus ROG, kan du besöka vår landningsida. Där hittar du, förutom tidigare avsnitt, en komplett komponentlista.

@Sipmo: Ja du kan lätt få priset att hamna runt den pengen om du tummar på delar. Personligen hade jag nog försökt spara ihop några tusenlappar till så den håller sig ett bra tag. Kanske uppåt 14-15. Då är ju jag "märkesbög" också, nätagg är rätt viktig... 19/12 @Loltron: Detta låter absolut prisvärt. Jag föreställer mig att man kan komma undan med 12-13k om man redan har allt utanför chassit klart? Det vill säga, Grafikkort 5k Moderkort, processor, kylare, minnen = 4k Chassi & Nätagg = 2k SSD = 1k Frakt = 1k?... 18/12 @Sipmo: Evga 1070ti (https://new.webhallen.com/se/product/277586-EVGA-GeForce-GTX-1070-Ti-8GB-SC) Skulle jag säga, men det finns säkert argument om det. Någon annan kanske har något tips att inflika. Brukar välja just evga pga möjligheten till att förlä... 18/12 Aha där ser man, jag hade faktiskt inte sett det, jag funderade lite om det var nått lurt med detta. Haha då var det ju kul! Tack för infot :D Det kommer bli en fin "multimedia" dator detta hehe ;) 18/12 Detta klipp var informativt och underhållningsmässigt helt okey. Gillade allra mest intro och slutsammanfattningen. 1080Ti är minsann inget billigt kort... 7-8000kr... Vilket skulle ni säga är det mest prisvärda kortet runt 5000kr? 17/12 Tycker det har varit bra avsnitt hittills, spelar mig ingen större roll gällande mega kunskap om alla småsaker. Visst är väl lite intressant att höra sweclockers killen berätta om det, men mest av allt vill jag se byggandet och koola dioder. Och såklart... 17/12 Vet inte om du är seriös men skriver ändå. :) Det är från en gammal artikel där författaren uppenbarligen inte har särskilt bra koll på datorkomponenter, brukar användas när datornördar ska skoja till det. Moderkort är den korrekta benämningen. Lite kul... 17/12 En sista grej är intstallationen av datorn vem gör den, där finns det en hel del tips och trix för att få ut prestanda. Vad är ett moder modem?? :D 17/12 Nja. Kan inte riktigt hålla med dej om målgruppen för detta. Om man tar mig som exempel.... Det har alltid blivit min bror som hjälper mig med vilka delar att köpa och sedan klistra ihop... Jag har alltså inte ”grundläggande teknikkunskap”, men väntar... 17/12 @Buio: haha, för det var där skon klämde ;) 16/12
Skicka en rättelse