Playstation 4 var den konsol som sålde bäst i USA under november månad, men Xbox One drog in mest pengar. Det uppger undersökningsföretaget The NPD Group i en rapport som återges av VG247.com.

Det var den bästa novembermånaden i PS4:ans historia, vilket är anmärkningsvärt med tanke på att maskinen är fyra år gammal och att ingen ny hårdvara finns ute. Förra hösten släpptes PS4 Slim och Pro, samt Playstation VR.

Ändå drog Microsoft in mer pengar på konsolförsäljningen i november. Och man gjorde det tack vare det högre priset på nysläppta Xbox One X. Det var också den bästa novembermånaden för Xbox One någonsin.

Rapporten nämner inget om hur det gick för Nintendo Switch, som ju nyligen sprängde 10 miljoner sålda konsoler-vallen.

NPD-rapporten listar också spelförsäljning, och som vanligt kantas listan av asterisker och förbehåll om att digital försäljning inte alltid räknas med. LIstan är därför inte ett garanterat korrekt mått på hur många spel som faktiskt sålts, se den mer som en antydan om vad som är populärt.

Med det sagt: Call of Duty: WWII var som vanligt mest populärt (om nu någon undrar varför det släpps ett CoD varje år). Svårt utskällda Star Wars: Battlefront 2 tog sig ändå till andra plats, och tre kom Assassin's Creed: Origins. Topp 20-listan för alla plattformar har två svenska representanter: förutom Dice-kodade Battlefront 2 också det förträffliga Wolfenstein 2.

Klicka för mer information

November 2017 top 20 games by dollar sales, all platforms

 1. Call of Duty: WW2

 2. Star Wars: Battlefront 2 2017

 3. Assassin’s Creed: Origins

 4. NBA 2K18

 5. Madden NFL 18

 6. Super Mario Odyssey*

 7. FIFA 18

 8. Need for Speed: Payback

 9. Destiny 2**

 10. Pokemon: Ultra Sun*

 11. Pokemon: Ultra Moon*

 12. Middle Earth: Shadow of War

 13. Grand Theft Auto 5

 14. The Sims 4

 15. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*

 16. Mario Kart 8*

 17. Wolfenstein 2: The New Colossus*

 18. South Park: The Fractured But Whole

 19. WWE 2K18

 20. Just Dance 2018

---
* = Exklusive digital försäljning
** = Exklusive Battle.net-försäljning