Vill att spelbranschen ska erbjuda bättre copyright-skydd för varumärken.

Playerunknown's Battlegrounds till pc och numera (tyvärr?) Xbox One har skapat en enorm Battle Royale-trend i spelvärlden. Skaparen av PUBG, Brendan Greene, är dock inte direkt euforisk över alla kloner som dykt upp i kölvattnet – då i synnerhet i Kina.

I want other developers to put their own spin on the genre, not just lift things from our game. [...] In movies and music, there is IP protection and you can really look after your work. In gaming that doesn’t exist yet, and it’s something that should be looked into.

Det berättar Greene för BBC1 Radio 1 (via BBC Newsbeat). Han nämner som sagt inga namn och är inte ute efter att stänga ner något spel. Snarare tvärtom. Greene vill att genren ska växa och då krävs att andra utvecklare jobbar på att testa nya idéer och infallsvinklar. Hit räknar han möjligen spel som GTA Online, Dying Light, Fortnite och Warface, som alla har får smak för Battle Royale.

Greene vill att spelen ska ha samma grad av copyright-skydd som film och musik. Han nämner också att stora utgivare ibland kan ta en idé skapad av en mindre, okänd studio och göra den till sin "egen", då de har stora pengar och gott om resurser.

@Manslut: Äh du förstår ju inte vad man skriver eller menar, har aldrig sagt att jämförelserna jag drog var annat än idiotiska. Och just därför ställer jag mig emot copyright av koncept, för att man kan hålla på greppa efter halmstrån. Men det lyckas... 21/12 Lol, inga av de spelen har nånting som helst gemensamt med vare sig Battle Royale som koncept eller PUBG. Sarkastisk eller ej så var det bara att greppa efter hamnstrån att insinuera att de har det. "sisten kvar vinner" är per automatik INTE samma sak.... 20/12 @Manslut: Greenies till amiga, bomberman till nes, alla fighting spel som existerar. Du kanske borde läsa inlägget en gång till, är väl inte så svårt att komma på spel som har "sisten kvar vinner". Fia med knuff ? Monopol ? Sen kan du ju även ta och läs... 19/12 Uppsjö? Nämn tre. 19/12 Stämmer. Vet om att brendan har stått för det mesta i genren. Men samtidigt anser jag att koncept inte kan få en copyright, vore såklart skillnad om andra tillverkare satt och stal kod, texturer och modeller där har man ju stöld på riktigt och den copyr... 19/12 @jawik: ja puss på dig, ha det bra 19/12 Haha du "tröttnade" på att läsa inlägg när det tog typ 6 inlägg innan första inlägget kom som var likadant som ditt. Och hade du hoppat direkt till sista inlägget innan ditt så hade du sett samma sak där. Klart det var lathet att inte lägga 30 sekunder... 19/12 @jawik: suck.. det har inget med lathet att göra, var ju inte direkt något i början som var speciellt intressant. Lägg bara ner din pajas 19/12 @Loltron: Dom klassiska king of the hill/last man standing spelen har ju oftast inte en krympande bana med random vapen utspridda dock. Vilket (iaf för mig) särställer dom från just battle royale genren. Fast det är ju bara hur jag kategoriserar :D @Par... 18/12 Håller med. Diskussionen om "vem som skapade Battle Royal" blir nästan lite fånig eftersom det inte är det grundpoängen handlar om. Att hålla på och diskutera vem som var först med Battle Royal eller Last Man Standing blir meningslöst då Brendan aldrig... 18/12
Skicka en rättelse