Strax efter lanseringen av Battlegrounds på Xbox One berättade vi om grova prestandaproblem. Främst är det frameratestrul i fokus – som värst så lågt som 4 bilder per sekund. Det ska förstås poängteras att spelet inte är färdigt utan en del av preview-programmet.

Trubblet har ändå inte hindrat pc-fenomenet från att bli en gigantisk Xbox-succé. Microsoft rapporterar att PUBG spelats av över en miljon spelare under de första 48 timmarna.

Och det ska firas! Alla Xbox One-enheter i "vissa regioner" som köps mellan 17 december och nyårsafton kommer också med ett exemplar av PUBG. Vilka regioner det gäller framgår inte och Microsoft ber oss att kolla läget med återförsäljaren. Vi ska förstås göra vårt bästa för att snabbt ta reda på om svenska gamers kan ta del av dealen.

Det återstår också att se hur de tekniska problemen påverkar försäljningen framöver. En miljon på 48 timmar är tvivelsutan imponerande, men det är nog rimligt att anta att många av de här inte vara medvetna om frameratestrulet. Microsoft är dock noga med att påpeka att det här är ett spel som kommer att uppdateras ofta och mycket:

In the weeks and months ahead PUBG on Xbox One will continue to receive enhancements, new content updates including the new desert map, Miramar, optimizations and more.