För dig som fick blodad tand av Thimbleweed Park och vill fortsätta peka och klicka.

Överraskning! Lucasarts-äventyret Maniac Mansion från 1987 har fått en Steamrelease. Det medföljde även remastrade Day of the Tentacle, men detta är första gången Ron Gilbers peka och klicka-äventyr släpps på egen hand via Steam. En kulturgärning av rang, således.

Detta är på sätt och vis Ron Gilberts sanna debut som spelkreatör då han skrev, regisserade, programmerade och jobbade med den säregna estetiken. I år har han för första gången på alldeles för lång tid varit peka och klicka-aktuell igen, då med fullträffen Thimbleweed Park.

Så sent som i fjol uttryckte Gilbert en önskan om att köpa både Maniac Mansion- och Monkey Island-rättigheterna från Disney ("Jag kan betala riktiga pengar"). Någon deal har ännu inte blivit verklighet, men det är åtminstone ett gott tecken att Disney vet att Maniac Mansion finns.

Jag spelade det här till NES av alla format i början av 90-talet, komplett med dålig svenska.

Day of the Tentacle :) Vilka minnen, grymt! 20/12 Underbart! 20/12 Fan-skapade Maniac Mansion Deluxe är ett bättre alternativ för den som inte vill köpa en gammal C64-version på Steam. http://www.adventuregamestudio.co.uk/site/games/game/401/ 20/12 @Dreijer @Earth and Wind: Nä, Sierra la grunden med sina tidiga grafiska äventyrsspel (De innan King's Quest) innan LucasArts/LucasFilms gav sig in i genren. 20/12 Tyvärr är det här C64 versionen. Den är okay, men den bästa versionen var till Amigan. Bättre ljud och musik, samt att grafiken var förbättrad. Händer att jag spelar det än idag :D 19/12 Ja Zak McKracken är en riktig klassiker :) En annan peka och klicka klassiker som redan finns på Steam är hela Sierras Quest for glory serie. Skapa en karaktär i början och ladda över saven genom hela serien. 19/12 Glädje! Jag minns väl hur man provade sig fram och klickade på allt som gick tills man lyckades göra något och lyckoruset infann sig. Sen fastnade jag i fängelset och fattade inte hur jag skulle ta mig ut, på en tid utan internet och guider så var det... 19/12 Har det till Nes men aldrig klarat ut det så kanske ska köpa. Lär få en del ledig tid runt jul. 19/12 Har spelet fortfarande på floppy till amigan hehe, eller ja om jag minns rätt är det 2 st floppy's som håller spelet. Synd att dom inte gör en remaster eller nått, lite som dessa disney spel som blev släppta. Har dom redan, då tar jag mig friheten att... 19/12 Minns hur jag som liten spelade detta på NES, och den här typen av spel var nytt för mig då och jag visste inte ett skit om vad man skulle göra. Blev överlycklig när jag lyckades komma in genom ytterdörren :D 19/12
Skicka en rättelse