Snarare är det första steget på väg mot succé.

På nio månader har den sålt tio miljoner. Den spås bli större än Wii. Den har redan fått flera fantastiska titlar i sitt bibliotek, däribland Super Mario Odyssey och Zelda: Breath of the Wild. Ändå är Nintendos Shinya Takahashi ännu inte beredd att kalla konsolen för en succé.

Åtminstone inte än på ett tag. Takahashi är general manager på Nintendo EPD; Nintendo Entertainment Planning & Development som ligger bakom de största spelframgångarna för Nintendo på senare år (däribland just Mario Odyssey och Breath of the Wild). I en intervju med Engadget säger han att det är för tidigt att säga huruvida Switch blir en framgångssaga eller ej. Istället kallar han det ett första steg på vägen.

We want more people to have these kinds of experiences, so that’s what we have been working towards. But that’s also why I feel that it is too early to talk about our success. Rather, I feel like we are still on the road to that success. We would like to see so many more people having these experiences, and I do believe that we can get there.

Det är blygsamt men kanske även skönt att höra ett Nintendo som inte blivit bekväma av framgångsvågen. Då många interna team släppt nya spel under 2017 blir det intressant att se hur Switchens 2018 blir. Metroid Prime 4? Nja, jag skulle gissa på att det släpps tidigast 2019. Tredjepartsstödet blir viktigt, och där kommer till exempel Bayonetta 3 in i bilden.

@Rackaren: Finns nog gott om folk som tröttnat på cod, själv har jag inte köpt ett nytt cod till någon plattform sedan mw 1. 21/12 Eller så är priset helt perfekt. Min familj surar om att vi behöver en 3e switch snart! 21/12 Visserligen har du rätt i att CoD är inget för Switch, det kan man klara sig utan. Det jag menar på är att när man köper en konsol för nästan 3500 kr så vill man ha bredden. Det ultimata vore en konsol som klarade allt så man slappa ha flera olika för... 20/12 Känner mej själv jäkligt mätt med spel till min switch. Har 7-8 styrelsen nu och dom flesta är väldigt bra och hållbara spel. Skulle lätt klara mej hela nästa år. Med dom spel jag har. Utan att känna mej klar med dom alla. 20/12 @NordhNet: Ja. Som du säger. Gäller att fylla tomrummet. Själv passar den utmärkt iom att sambon hemma gillar att blockera tvn och tycker det är trevligare att jag blir kvar i soffan istället för att sitta i ett annat rum. Kommer bli grymt nu under jule... 20/12 Rainway är/ska vara en app som gör det steamlink gör, dvs streamar spel från steam till enheten. Enligt utvecklaren diskuterar man ett släpp med Nintendo. Jag tycker Nintendo gör rätt och inte satsar på spel som CoD etc, dessa finns ju redan på en uppsj... 20/12 Behövs inga 3:e parts spel. Fattar inte att folk inte har tröttnat på COD etc. Näe det är inte vad Nintendo behöver. Men det är redan flera triple a titlar påväg! Bland annat ett nytt Fire Emblem! Och Metroid Prime. Sen har vi ju Yoshi och Kirby som lär... 20/12 Gillar Switch, hoppas på flera bra RPG spel till den framöver, som tex Project Octopath Traveler. 19/12 @Molotov: Får den cod, Fifa, NHL, nfs osv varje år så har den mycket större chans att lyckas. På wii u fick vi ett cod ett Fifa men året efter fick vi inte uppföljarna vilket är kass. 19/12 Tror inte switch behöver spel som Call of duty, battlefield osv. Kommer det och görs bra får man väll se det som en bonus. Indiespel som du referar till vill jag inte påstå är som mobilspel ;) Själv har man en switch under granen för det är en av sakern... 19/12
Skicka en rättelse