Missar releasedatumet i Sverige.

Via Twitter meddelar Bluehole att lanseringen av version 1.0 av Battlegrounds sker klockan 08:00 imorgon bitti och det planerade serverunderhållet kommer dra igång fem timmar innan. Vad som faktiskt ingår i denna skarpa release ska tydliggöras under dagen, likaså planerna för den närmaste framtiden.

När Battlegrounds släpptes i mars var det en liten snackis, mest tack vare att spelet växte lavinartat i antalet tittare på Twitch. Ingen kunde då ana att spelet skulle slå både Dota 2 och Counter-Strike: Global Offensive i antalet samtida spelare på Steam. Eller att det 9 månader senare skulle ha sålt 25 miljoner exemplar och man under de senaste 30 dagarna nått 1 miljard sammanlagda speltimmar.

Många dömde ut det som det nya Dayz, ett enormt lovande Early Access-spel som aldrig skulle släppas i skarp Version. Brendan "Playerunknown" Greene var dock tydlig med sin vision redan i somras - version 1.0 ska ut inom sex månader. Och så länge inget går allvarligt fel kommer studion att hålla vad de lovar, även om de missar det sagda datumet med några timmar på våra nordliga breddgrader.

Värt att notera att detta endast gäller pc-versionen, Xbox One-ditot kommer fortsatt att vara i Early Access.

PUBG har en framtid inom esport, det har vi redan sett att det funkar trots buggiga funktioner och gummiband servrar. De behöver dock hitta det perfekta receptet på hur ronderna ska se ut, det är väl därför de har Custom Servers? PS the circle is a b***... 21/12 Jag har 85 timmar på test servern, den senaste uppdateringen är ganska bra förutom rubberbanding och krascher som förmodligen beror på att testservrarna är riktigt sunkiga. Spelet kommer inte att vara perfekt dagen det släpps men det är redan bra mycket... 21/12 @Tiggaren: jo I esport måste det fixas. Tror dock pubg inte har någon framtid där. För stort. För mycket saker som kan gå fel för ett lag. 20/12 Jag gillar det också men det kommer nog krävas fler matcher än andra spel i en tävling för att sortera bort "turfaktorn". Man kan anpassa sig till ringen men är det stora pengar i potten är det lite tråkigt om cirkeln slutar på ett ställe där man omöjli... 20/12 Ja dom håller vad dom lovar men spelet är i princip ospelbart. Vansinnigt slött. Allt är som i sirap. Det känns som dom tröttat ned tiden för att hjälpa renderingen lite. Skulle inte förvåna mig om dom har en timescale på 0.9 eller så. 20/12 Jag tycker både testservern och vanliga har gått väldigt bra på senaste. inga konstiga buggar eller trasigt gameplay för min del. 20/12 https://www.youtube.com/watch?v=h9LXvdUu5Jg 20/12 Spela test-servern och säg att detta spelet är 19 TIMMAR FRÅN RELEASE. Herregud. 20/12 @Tiggaren: Det är ju det som är charmen. Ibland blir man ägd av ringen och ibland inte. Man får anpassa och planera. 20/12 Mm det kommer krävas betydligt mer innehåll om det ska överleva i längden. Det måste också bli buggfritt och anpassas mer om det ska ha nån chans som e-sport spel. Hur kul är det att förlora bara för cirkeln hamnar på ett ställe som gynnar det andra lag... 20/12
Skicka en rättelse