Efter nio månader i early access och med drygt 25 miljoner sålda exemplar i ryggen är version 1.0 av Playerunknown's Battlegrounds släppt. Klockan 8 9 (det sköts fram en timme i sista stund) nu på morgonen går den skarpa versionen av årets i särklass mest omsusade spel ut.

För att 1.0-versionen av PUBG ska bli din får du plocka hem drygt 11 GB patch via Steam. I denna ingår tonvis med optimeringar, den nya ökenkartan Miramar, reprisfunktion, möjlighet att hoppa och klättra över hinder, fem nya vapen, tre nya fordon, ändringar i ballistiken, med mera. Hela changeloggen här.

Föga oväntat är trycket på servrarna hårt, och det är svårt att komma igång och spela. Gissningsvis dröjer det ett antal timmar eller dagar innan saker stabiliserats. Med andra ord: tålamod.

För att fira releasen bjussar utvecklarna alla spelare på en ingame-t-shirt med texten "Winner winner, chicken dinner". Förstås.

Battlegrounds släpptes nyligen till Xbox One, fast där är det också fråga om en sorts early access-version som gäller. Xbox Game Preview Program, kallar Microsoft det. I nuläget körs de båda versionerna helt separerade från varandra, men utvecklaren är öppen för att låta pc- och konsolspelare möta varandra i framtiden.