Vi har inget releasedatum, men vi har systemkraven.

Squadron 42, den stjärnspäckade, fristående singleplayer-kampanjen i Star Citizen har ännu inget releasedatum, men om utvecklingen fortsätter i samma takt kommer den dröja ett bra tag till. Vilket förmodligen är bra för de flestas plånböcker: systemkraven har släppts, och stundtals är de är inte snälla alls.

16 GB interminnne lyder minimumkraven, vilket känns extremt mycket för ett singleplayerspel. Inte minst när ett grafikkort med bara 2 GB minne ska räcka (även om 4 GB rekommenderas). Fast det kan ju vara så att kraven kommer justeras under utvecklingens gång. Så här lyder de i alla fall i nuläget:

  • Windows 7 (64bit) with Service Pack 1, Windows 8 (64bit), Windows 10 - Anniversary Update (64bit)

  • DirectX 11 Graphics Card with 2GB RAM (4GB strongly recommended)

  • Quad Core CPU

  • 16GB+ RAM

  • SSD strongly recommended

En ny trailer ger en antydan av vad hårdvaran kommer bjuda ögonen på.

Jag har 12gb i RAM i min stationära speldator. 21/12 Eh, kan kanske kännas skönt med ett spel som drar massor med ram. Just nu sitter man på 32gb ram, men det mesta används ju aldrig? Nej, jag köpte inte mer RAM minne än jag behövde, jag köpte en laptop till bra pris med helvete för mycket RAM i jämförels... 21/12 My computer is ready! 21/12 Det fanns blinkningar vilket jag påvisade. Ja vill man hitta fel så går det alltid. 21/12 Indeed. Spelmotorn använder mycket minne för streaming systemet i spelmotorn vilket möjliggör den öppna spelvärlden i den detaljrikedom som där finns utan att folk behöver köra Titan grafikkort. Det är även därför de starkt rekommenderar en SSD för inst... 21/12 Knappast, systemkraven ser relativt låga ut. 21/12 @sebrock: Ja verkligen, det ser ju nästan ut som i verkligheten. Det pratas om TLJ här. Men du kan ju alltid klaga på forumet om detta, det är ju minst ett år bort så CIG kan säkert polera till det tills dess, och vid 0:27(i squadron42 klippet) ser du... 21/12 @Harakiri: Det där är ju inte blinkningar. Det är små ögonrörelser som dom lagt på efteråt. Känns helt fel. Exempelvis blinkar man automatiskt om man hoppar ned från en stege. Det är riktigt slappt gjort. 21/12 "Klarar den Crysis?" ersätts med "Klarar den Star Citizen?" Gött med nåt spel som pressar gränserna och det gör verkligen SC. Jag har bara tittat på några av deras utvecklarvideos men jag förstår att spelet tar tid. Mycket av det de gör är vansinnigt... 21/12 @Vercadi: Det där är inte blinkningar. Det är stirrande döda ögon/ansikten så länge dom inte pratar. Även när dom pratar är ögonen döda. De få ögonrörelser dom lagt in är riktigt dåliga. 21/12
Skicka en rättelse