Luft räcker inte till när man vill pressa en dator till max varför Frida plockat ihop en vattenkylningspaket som ska hålla Heart of Darkness cool.

I veckans avsnitt av Heart of Darkness guidar Frida oss igenom alla komponenter som ingår i den vattenkylning vi ska använda i Heart of Darkness. Vi ska kyla såväl CPU som de dubbla grafikkorten med hjälp av h2o vilket gör att vi inte kan förlita oss på ett färdigt slutet system utan måste bygga ett själva.

Om du vill veta mer om projektet, som görs tillsammans med Inet.se och Asus ROG, kan du besöka vår landningsida. Där hittar du, förutom tidigare avsnitt, en komplett komponentlista.

Hej! Lite sent svar här. Kanske lite snabbt formulerat av mig i videon. Självklart så spelar flödesdynamiken roll i en vattenkylning! För att förklara hur jag menade i videon, för en vanlig speldator med vattenkylning installerat så kommer förmodligen... 07/01 personligen har jag vattenkylning för prestandan skull inte att det skall vara snyggt som självändamål, utan det blir en bonus isåfall. 3930k undervatten sen 5år tebax @4.8ghz.. och här är andledningen: 30c idle 52c full load. och då långa renderingar..... 04/01 https://www.youtube.com/watch?v=EM2G5vLGcQQ&t=420s Ja visst kan man kyla bra med luftkylning...:P 29/12 När ska ni börja bygga Denna Heart of Darkness, 28/12 Hej, Ballt avsnitt faktiskt, har själv aldrig hållt på med vattenkylning mestadels för att jag vill smälla upp en ny burk direkt och börja gamea :) En sak hade ni däremot fel på, när ni sa att det inte spelar någon roll hur man drar rören. Det spelar... 25/12 Trevligt avsnitt! @Zoyadog är kanon! 22/12 Jag har en del.. historik med vattenkylning. Det blev (väldigt) dyrt. Och blött. En vacker dag kan @Zoyadog övertala mig att försöka igen. BUT NOT TODAY!! 22/12 Som @jOnÄTÄn säger så går det att komma undan billigare, genom att till exempel välja ett billigare varumärke eller fundera över vilka lösningar man kan göra själv. För att förtydliga: Rent ljudmässigt skiljer inte en vattenkylningslösning i ljudnivå... 22/12 Bra avsnitt :) 22/12 Största fördelen med vattenkylning är helt klart ljudnivån, tillräckligt med radiatorutrymme och du kan köra fläktarna i startuphastighet på under 500rpm och få en tempdelta på bara några grader. Sågott som ljudlöst, sen stör det ju inte att det ser väl... 22/12
Skicka en rättelse