Review summarizer är ett verktyg som är vad det låter som: det sammanfattar betyg. I nuläget stöder betaversionen Amazon (prylar, elektronik) och Steam, vilket ju är intressant för gamers.

Du skriver helt enkelt in Steamspelets URL och så kommer du till en sida som sammanställer de olika recensionerna på Steam till procentuella kategorier. Om vi söker på Playerunknown's Battlegrounds läser verktyget av 994 recensioner och vi får fram 18 olika kategorier.

Exakt hur det går till är något oklart men enligt Review summarizer är 55 procent negativt inställda till gameplay (här nämns också nyckelord som "fun", "boring" och "loot") medan det paradoxalt nog är 60 procent som har "fun". 53 procent nickar gillande åt multiplayer (nyckelord som "servers" och "friends") medan 79 procent av förklarliga skäl är negativt inställda till fusk.

Man kan även klicka på pratbubblorna för att få fram relevanta citat från recensionerna.

Att omvandla tyckande till siffror har ju förstås sina nackdelar, men om man är ute efter att kolla av särskilda sidor hos ett spel och hur detta tas emot av den stora massan kan verktyget ha en och annan poäng. Ännu känns det inte klockrent, men det kanske kan bli något?