I slutet av mars 2019 ska målet nås.

När det japanska räkenskapsåret 2018 (1 april 2018 till 31 mars 2019) är till ända hoppas Nintendo ha sålt hisnande 34 miljoner Switch-konsoler. Målet under räkenskapsåret 2017 är 14 miljoner – och med 10 miljoner sålda enheter är man på god väg att nå det resultatet.

I en intervju med Kyoto Shimbun (via Nintendo Everything) är det Nintendos big boss själv, Tatsumi Kimishima, som säger att förhoppningen är 20 miljoner ytterligare under nästa år. Han nämner också att företaget vill nå framgång genom att släppa titlar som "erbjuder nya sätt att spela på", och att DLC är en medveten satsning för att få enskilda titlar att leva längre.

Wii U har totalt sålt i 13,5 miljoner. Den siffran är Switch på väg att knäcka på blott ett år. Wii, däremot, sålde i galna 100 miljoner. Mot de höjderna är det en lång väg att vandra men analytiker tror att Switch en vacker dag kan nå sådana siffror – och vidare. "Wii" får väl se. (Förlåt.)

Pokemon är ett undantag förståss. Zelda, Pokemon och Mariospelen är det största i Nintendos utbud och mest kända titlar. 28/12 Jag har aldrig varit mycket för bärbart men Switch är ju vansinnigt underhållande. Att kunna lira Zelda, Odyssey och en uppsjö av trevliga indie-spel på resande fot eller i sängen är helt underbart. Vilolägesfunktionen är fantastisk. Det tar inte ens 5... 28/12 Sonen sparade ihopp pengar och köpte en switch nu under mellandagsrean. Kan inget än hålla med om att den är snuskigt dyr för vad man får men Mario är också ruskigt bra gjort och kul. Zelda spelade vi på Wii U. Sen Metroid är väl de ända som lockar sena... 28/12 En stationär version som är minst 35-40% billigare än den vanliga hade varit en väldigt bra idé! Som flera andra tycker jag Switchen är fruktansvärt dyr för vad man får. Och 800 spänn för Pro kontrollern? Det är inget annat än totalt vansinne. Edit :... 28/12 Pokemon är ganska så utbrett. Har aldrig sett så många barn och föräldrar vara ute och gå som när Pokemon Go släpptes. 28/12 Jepp men jag pratar om titlar för den breda massan. Mario Odyssey är ett spel för alla typer av spelare. Typ en mamma som har noll koll och köper en Switch till sina barn på Gamestop. 28/12 Metroid, Pokemon, Bayonetta 3 och Fire Emblem för att nämna några stora titlar som är på gång till Switch, och samtliga med varsin målgrupp. 28/12 Jag är mycke tveksam till att Switch kan bli lika stor som Wii. Undrar hur länge till de kan hålla så höga priser! Den stora massan av Zelda publiken är nog mättad, och nu är det Mario Odyssey som är dragplåstret. Men efter det så är det bara ett stort... 28/12 @SWEBarb: De kan allt sänka priser om de måste köpte wii u när den låg på typ 1790kr. Deras 3ds och new 3ds har de ju släppt budget varianter utav (2ds och new 2ds) 28/12 Skulle vara intressant om det fanns statistik på hur länge en köpare i genomsnitt behåller sin konsol, de senaste Nintendo konsolerna jag köpt har jag inte behållt längre än ett år, men PS och MS konsoller har jag behållt tills en ny konsolgeneration... 28/12
Skicka en rättelse